Gespot door de redactie: salades maken met groenten uit eigen moestuin

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een spraakmakende fotoserie over menstruatie en een krat vol zaden en planten om je eigen moestuin te creëren. Ook delen we twee challenges: een maand lang niets nieuws kopen en een maand lang 24 uur per week je telefoon verstoppen. Durf jij het aan?

[source id=”attachment_32881″ align=”none”][/source]

De stilte doorbreken

“Ik ben ongesteld.” In Nederland kijkt niemand ervan op als je dit zegt als vrouw, maar in veel landen kun je dit niet zeggen. Doe je het wel dan mag je niet naar school of niet werken. Vreselijk toch? Simavi en WASH United gaan daarom een samenwerking aan en lanceren de eerste wereldwijde Menstrual Hygiene Alliance: de MH Alliantie. Om bewustwording te genereren voor de uitdagingen die vrouwen en meisjes hebben rondom hun menstruatie en vooral om voor hen de stilte rondom dit onderwerp te doorbreken. Fotografe Charlotte Luijendijk doet dit door middel van een spraakmakende fotoserie over menstruatie. De foto’s zijn treffend, grappig en soms ook heftig. Want dat is het nog steeds voor veel vrouwen.

De complete fotoserie staat online op www.simavi.nl.

Je eigen groente kweken

Eerder schreven we al over Sprinklr: de site waar je online duurzame plantenselecties bestelt en laat thuisbezorgen. Maar nu is er iets nieuws! Sprinklr heeft haar Eetbare Zomer gelanceerd. Er wordt een krat bezorgd vol planten en zaden die je zelf op je eigen plek met liefde opkweekt tot een maaltijd op jouw bord. In Sprinklr’s Eetbare Zomer zitten onder meer twee verschillende tomatenplanten, een artisjokplant, stevia, komkommerkruid en citroenverbena. De zaden die geleverd worden zijn onder meer goed voor sperziebonen, kropsla, wortelen en Oost-Indische Kers. Perfect voor een zomerse salade. Heb je geen idee hoe het allemaal werkt? geen zorgen. Je wordt geholpen door de Sprinklr-app. Via tweewekelijkse berichtjes krijg je een spoedcursus moestuinieren.

Je bestelt de Eetbare Zomer hier.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, wie niet weg is is gezien!

Zit je telefoon zo ongeveer vastgeplakt aan je hand en kijk je om de haverklap of er nog nieuwe berichtjes binnen zijn gekomen? Dan is het misschien tijd om eens wat vaker afstand van je geliefde telefoon te doen. Niet zomaar door ‘m weg te leggen, maar door middel van een spelletje: telefoonverstoppertje. Alleen van de gedachte dat iemand anders onze telefoon gaat wegleggen krijgen we vaak al een onaangenaam gevoel. Precies daarom is de campagne gestart. Tussen 1 juni en 1 juli gaan deelnemers 24 uur per week hun telefoon verstoppen (liefst door iemand anders natuurlijk). Iedereen kan meedoen.

Meld je hier aan (voor 31 mei) en deel je bericht op social media met #telefoonverstoppertje.

[source id=”attachment_32883″ align=”none”][/source]

Een maand niks nieuws kopen

Voor iedereen die écht geen afstand kan nemen van zijn telefoon: misschien past deze challenge je beter. Van 8 juni tot 8 juli zullen 250 mensen de uitdaging aangaan om niks nieuws te kopen. Naar de supermarkt gaan voor de eerste levensbehoeften mag natuurlijk wel. Maar nieuwe kleding en cadeautjes? Nu even niet. Het idee achter de challenge is dat als we met z’n allen minder zouden kopen ons leven en de wereld er heel anders uit zou zien. Wist je bijvoorbeeld dat spullen de grootste impact hebben op het milieu (nog meer dan vlees)?

Het eind van de Buy Nothing New Month wordt op 8 juli gevierd met een ruilfeestje. Hier kan iedereen zijn ongebruikte of overbodige spullen ruilen. Aanmelden kan hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: salades maken met groenten uit eigen moestuin
Sluiten