Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 22 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

Een oefening om tot je roeping te kunnen komen (spoiler: maak eerst een innerconnectie)

Soms heb je het gevoel dat je vast zit. En soms zit je ook gewoon muur en muurvast. Vast in je werk, maar ook in andere aspecten van je leven. De reden? De kans is groot dat je een zekere vorm van zingeving mist in je leven. Gelukkig zijn er manieren om achter jouw roeping te komen. 

Je baan daagt niet je meer uit, je wordt weinig geprikkeld en je begint je af te vragen waar je eigenlijk mee bezig bent in je leven. Maar wat zou je dan wél moeten doen? Waar liggen jouw talenten? Wat heb jij de wereld te bieden?

Luister nú naar de gloednieuwe podcastserie over een bewust leven: Bedrock Talks

Professor en auteur Julia Mossbridge meent dat er een aantal stappen zijn die je helpen achter jouw roeping te komen. “Je roeping is om te doen wat je doet, als je leeft zoals je bent.” In haar boek The Calling geeft ze een aantal oefeningen waarmee je een eerste stap zet. Namelijk door eerst de connectie te maken met je zogeheten inner lab.

Wat is jouw roeping?

Op MindBodyGreen deelt ze de eerste stappen om die connectie met jezelf te kunnen maken. Hiervoor ga je werken met je inner lab; een plek waar jij je veilig en comfortabel voelt.

Oefening: maak een connectie met je inner lab

Met de volgende oefening helpt je ze om je inner lab in te stellen.

  • Zet een wekker voor 5 minuten.
  • Vraag je lichaam wat jij nodig hebt in je inner lab om je er veilig en comfortabel te voelen. Voel je hele lichaam (van lichaamsdelen tot haartjes) en merk op welke plekken relaxed zijn en welke er misschien pijnlijk zijn. Probeer er niks aan te veranderen, accepteer het zoals het is. Zeg ja tegen hoe het is.
  • Vraag nu je geest wat het nodig heeft om er zich veilig en comfortabel te voelen. Komen er gedachten, ideeën of gevoelens op die gaan over de inner jij? Probeer ze niet te oordelen of te veranderen. Zeg er weer ja tegen. Dat betekent overigens niet dat je het er mee eens hoeft te zijn.
  • Schrijf je bevindingen op. Welke gedachten en gevoelens heb je kunnen ontdekken? Onthullen deze gedachten en gevoelens iets over hoe jouw inner lab er uitziet en aanvoelt?
  • Luister naar je intuïtie. Hiervoor stel je een intentie op. Neem de tijd om je intuïtie vragen te stellen over je inner lab. Misschien helpt het sluiten van je ogen. Nog geen duidelijk antwoord? Geeft niks.
  • Probeer je inner lab in te stappen. Je hebt nu je intuïtie gebruikt om een goed idee te krijgen van hoe jouw inner lab voelt en eruit ziet. Nu is het tijd om te kijken of je er daadwerkelijk in kan stappen. Zet nog eens de timer voor 5 minuten.
  • Test nu je inner lab door nog één intentie in te stellen. Bekijk dit vanuit je inner lab. Hoe voel je je op deze plek? Voel je er fijn en veilig? Is het antwoord nee? Verplaats dan naar een andere plek. Ben je eenmaal in je inner lab? Bekijk dan de decoraties (meubels, planten?), welke mensen lopen er rond? Of wil je nog iets veranderen? Als je eenmaal het gevoel hebt dat je van de plek houdt en je veilig voelt, probeer je inner lab dan weer te verlaten.
  • Schrijf je resultaten op. Je hebt nu letterlijk de ruimte in je inner lab ontdekt. Schrijf in je boekje op wat je er precies hebt ontdekt, gevoeld en gezien. Je kunt er nu komen en gaan wanneer je wilt. Je kunt er ook zo lang blijven als je wilt.

Je roeping werkt volgens Mossbridge op een gegeven bijna vanzelf als je de belemmeringen van ervan weet aan te pakken.

Dit is één van de hoofdstukken uit het boek de The Calling van Julia Mossbridge. Vond je het interessant? Misschien is visualisatie dan ook wel iets voor jou. We leggen je in dit artikel uit hoe dat werkt.

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Een oefening om tot je roeping te kunnen komen (spoiler: maak eerst een innerconnectie)
Sluiten