Rosa Bertram
Rosa Bertram Body 23 dec 2018

Meditatiemomentje nodig in alle drukte? Rituals komt met Ayurvedische theeën

Wie iets meer weet van thee dan dat het vaak in zakjes komt met de letters ‘Pickwick’ of ‘Lipton’, weet wellicht dat achter dat kopje heet water een wereld van cultuur, tradities en ceremonies schuil gaat. Zo niet, dan weet je dat nu. Overal ter wereld zorgt thee drinken voor een kort zenmoment, als een soort universeel ritueel. En daar helpt Rituals (it’s in the name) ons graag een handje mee en komt nu met heuse Ayurvedische theeën.

Thee drinken: voor de één is het een zakje hardhandig van boven naar beneden in heet water bewegen, maar voor ander komt er veel meer bij kijken dan het kopje zo snel mogelijk leegslurpen. Vooral in Azië gebeurt het drinken met een diepere betekenis, het draait er om de eeuwenoude rituelen.

Dat wil Rituals in het Westen graag laagdrempeliger maken en komt met biologische, gecertificeerde thee van over de hele wereld. En niet onbelangrijk voor ons groene hart: de theezakjes zijn biologisch afbreekbaar.

Thee op basis van jouw Ayurvedische teken

Van de 7 theesmaken die Rituals uitbrengt, zijn er 3 gebaseerd op de rituelen van Ayurveda, één van de oudste gezondheidswetenschappen ter wereld. Ayurveda komt uit India en is gebaseerd op 3 types (dosha’s): kapha, vata en pitta. Jouw teken wordt bepaald aan de hand van wanneer je bent geboren.

Elk type heeft andere voeding en rituelen nodig volgens de Ayurvedische leer. Over Ayurveda kan je eindeloos veel leren, zoals hoe je je dosha’s in balans kunt brengen, welke invloed de seizoenen hebben op de 3 types en 5 manieren om Ayurveda te gebruiken om gezonder te eten. Daarom maakte Rituals per type een eigen thee. Ben jij het kapha-type? Drink dan de kapha-thee. Het is een energieke mix van gedroogde en gemalen gember en helpt je lichaam, de ziel en de emoties te revitaliseren.

4x ontspannende thee (voor een goede nachtrust)

Evengoed zijn er voor de vata’s en de pitta’s ook een eigen thee. Daarnaast zitten er in de theeëncollectie ook andere smaken: The Ritual of Happy Buddha, The Ritual of Dao, The Ritual of Hammam en The Ritual of Sakura.

Conclusie? Naast verdomd lekker ruikende badoliën, bodylotions en geurstokjes, kan je vanaf nu deze heerlijke thee toevoegen aan je Ritualsverjaardagspakket.

Check welke dosha jij bent!

Meer leren over Ayurveda?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Meditatiemomentje nodig in alle drukte? Rituals komt met Ayurvedische theeën
Sluiten