Misschien rijden we over 20 jaar allemaal in deze auto

Een aantal studenten van de TU Eindhoven last momenteel een study-break in, om zich volledig bezig te houden met de Stella Lux: dé familieauto van de toekomst. Stella staat voor ster, en lux betekent licht in het Latijn. Een passende naam, als je weet dat het complete dak van de auto bestaat uit zonnepanelen.

Het Solar team uit Eindhoven is bezig om de auto van de toekomst te ontwikkelen. Wat dat precies is? Het gaat om een intelligente gezinsauto op zonne-energie, die meer energie oplevert dan verbruikt. Het dak van de auto bestaat uit zonnepanalen en in het midden van de auto zit een accu. Ook heeft de wagen een stopcontact, zodat hij stroom kan tanken bij een oplaadpaal.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Een speciale troef van de Stella Lux is volgens de techneuten van de TU het navigatiesysteem, dat net wat anders werkt dan bij andere auto’s. Waar auto’s normaal gesproken op zoek gaan naar de weg met de minste files, kijkt de Stella Lux welke route zorgt voor de beste inval van zonnestralen.

Zie je jezelf al naar Italië rijden deze zomer in de Stella Lux? Dat is helaas nog niet mogelijk. De auto’s worden nog niet verkocht. Op dit moment willen de studenten vooral bewijzen dat het kán om een gezinsauto te maken die op zonne-energie rijdt. En dat lijkt aardig te lukken.

Meer lezen?

Een bierbrouwerij die het nét even iets anders doet: met zonnepanelen.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Misschien rijden we over 20 jaar allemaal in deze auto
Sluiten