Zo tof: REZIGN maakt meubels van oude jeans en stewardessen-uniformen

We hebben al vaak genoeg geschreven over de vervuilende kledingindustrie (dat de productie van het katoen voor één spijkerbroek al zo’n 10.000 liter water kost, bijvoorbeeld). Maar zelfs als we alleen nog maar duurzaam textiel zouden gebruiken, neemt dat niet weg dat we alsnog iets aan moeten trekken ’s ochtends – en dat dat op een gegeven moment gewoon een beetje versleten is. Wat doe je dan met dat oude textiel?

Nou, meubels maken bijvoorbeeld. Dat is in ieder geval wat REZIGN doet. REZIGN is een meubellabel van designstudio PLANQ, dat als doel heeft om tijdloos design te verbinden aan oplossingen voor de grote hoeveelheden afval die door fast fashion geproduceerd worden. Alleen al in Europa zorgen we voor zo’n 5,6 miljoen kilo aan textielafval per jaar.

Voor de Wereld van Morgen

REZIGN is onderdeel van ‘Voor de Wereld van Morgen’, de community van ASN Bank die duurzame ondernemers op weg helpt. Niet alleen qua financiering, maar ook met kennis, publiciteit en een netwerk. Tot de community, die je kunt ontdekken op de website ‘Voor de Wereld van Morgen, behoren allerlei bedrijven die laten zien dat duurzaamheid helemaal geen soberheid betekent, maar juist heel innovatief is. Wat dacht je van ’s werelds allereerste slaaprobot of bier van regenwater?

Behalve duurzaam, zijn de meubels van REZIGN ook hartstikke stijlvol. Ze mogen dan voortkomen uit oude spijkerbroeken, juten koffiezakken of stewardessen-uniformen; wij zien vooral designmeubilair dat we maar al te graag in ons huis zouden willen hebben.

REZIGN

Dat er oud textiel gebruikt wordt (met toegevoegde natuurlijke vezels, zoals hennep) betekent niet alleen dat dat afval een goede bestemming krijgt, maar ook dat er extra grondstoffen worden bespaard die de meubels normaal zouden kosten. Met slechts één stoel gemaakt van gerecycled denim, kan zo’n 11.700 liter aan schoon drinkwater worden bespaard. Voor de meubels wordt bovendien gebruik gemaakt van bio-based plastic, wat het product aan het einde van de levensduur weer opnieuw te gebruiken maakt.

Heb jij, zittend op je duurzame designstoel, nou ook een geweldig idee voor een duurzame onderneming? Dan ben je welkom op de website ‘Voor de Wereld van Morgen‘, waar je tips en inspiratie vindt om zelf de wereld te verbeteren. Waar wacht je nog op?

In samenwerking met ASN Bank

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Zo tof: REZIGN maakt meubels van oude jeans en stewardessen-uniformen
Sluiten