Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Body 19 dec 2017

Nieuw in Amsterdam: restaurant Umami voor Aziatische fusion-gerechten

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje.

In Amsterdam opent er ongeveer elke week een nieuw restaurant. Daarom is het zo bijzonder dat Umami eerst in Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam opende voordat we een Amsterdams exemplaar mochten verwelkomen. En daar is ‘ie dan eindelijk, aan het begin van de Overtoom, dichtbij het Leidseplein.

Umami by Han serveert originele Aziatische fusion-gerechten in een moderne setting. Het zijn innovatieve gerechten met een hoog culinair niveau, maar voor een lekker prijsje. Nice to know: in de restaurants van Han Ji staat gezondheid hoog in het vaandel.

Je kunt kiezen uit verschillende kleine gerechten, of een vast menu. Denk aan een tempura van champignons, haricots verts met piccalilly, truffel paksoi of spiced eggplant.

Wat is umami?

Naast zoet, zuur, zout en bitter, wordt umami wetenschappelijk erkend als de vijfde basissmaak. Umami komt voort uit het Japans en betekent letterlijk ‘heerlijke smaak’. Dit omdat de meeste ingrediënten die een hoge
hoeveelheid umami bevatten veelal als ‘heerlijk’ worden ervaren. Goeie naam voor het restaurant, dus.

Meer lezen

Cocktail-lovers opgelet! Hier drink je duurzame cocktails.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Nieuw in Amsterdam: restaurant Umami voor Aziatische fusion-gerechten
Sluiten