Kiara Louis
Kiara Louis Better World 20 mei 2018

Bij restaurant MOER draait het om conscious cooking

Bij Bedrock zijn we niet alleen bezig met een bewust leven, maar óók met een gelukkig leven – en daar hoort ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we zo nu en dan fijne hotspots met een Bedrock-randje. Deze keer in de spotlight: restaurant MOER in Amsterdam. Bij MOER kun je zowel ‘s middags als ‘s avonds genieten van bijzondere gerechten, heerlijk in het zonnetje op het terras óf natuurlijk gewoon in het ruime restaurant (met open keuken). Dit restaurant ligt aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-West. Ooit kon je hier terecht om je banden te verwisselen, nu wissel je er vooral smaken af.

restaurant MOER hotspot

Er hangt een gezellige ambiance en toen wij er waren zat het vrij vol – wat natuurlijk een heel goed teken is. De kaart is niet heel groot; in plaats daarvan raden ze je aan om je als het ware over te leveren aan de chefs. In dat geval kun je kiezen uit een vier-, vijf- of zesgangenmenu, waarvan altijd het merendeel van de gangen vegetarisch is. Ook kan er makkelijk rekening worden gehouden met mensen met een plantaardig of ander dieet.

Kunstwerkjes van groenten

De chefkoks koken 100 procent biologisch en zo veel mogelijk lokaal, waarbij groenten in de hoofdrol staan. Er wordt bewust omgegaan met voedsel; zo halen ze bijvoorbeeld alle wijnen uit Europa, om zo CO2-uitstoot te besparen.

restaurant MOER hotspot

In de gerechten staan groenten dus centraal, maar een saaie salade krijg je hier zeker niet. De koks creëren echte kunstwerkjes, met originele combinaties van smaken. Zo kregen wij bijvoorbeeld een steak tartaar gemaakt van rode bieten – of wat dacht je van gestoofde andijvie met gepofte wilde rijst, afgemaakt met vegan hollandaisesaus?

restaurant MOER hotspot

Bijpassende wijnen

Ook zagen we onder andere gerookte knolselderij met mierikswortelcrème, huisgemaakte jus en eetbare bloemen op ons bord verschijnen. Klinkt fancy, toch? Bij elk gerecht worden bijpassende wijnen geschonken, waar het personeel je van alles over kan vertellen.

Ook aan andere details wordt gedacht: het brood is bijvoorbeeld altijd vers en wordt geserveerd met heerlijke boter en pickled groenten. Bovendien komen groenten in meerdere vormen terug, bijvoorbeeld geroosterd, gepureerd én gefrituurd binnen een gerecht. Dat zorgt niet alleen voor bijpassende smaken, maar ook voor een variëteit aan structuren.

restaurant MOER hotspot

Je kunt dan ook met gemak uren uitgebreid dineren bij MOER; van zomaar een hapje eten is hier geen sprake. Hoewel het restaurant niet goedkoop is, is je verrassende diner dat zeker waard.

Dit vind je vast ook leuk: Tip! De Vegan Junk Food Bar (nee, een plantaardig dieet hoeft niet altijd gezond te zijn).

 

Kind to the planet

En dat bewustzijn zo centraal staat bij dit restaurant, is niet zomaar. MOER hoort namelijk bij Conscious Hotels, waarvan ook een vestiging naast het restaurant is gelegen. De hotelketen werkt vanuit het credo: “We are big, friendly welcomes. We are this plus we are kind to the planet.” En dat neemt MOER mee naar de keuken.

restaurant MOER hotspot

Kortom: als je wilt ervaren hoe conscious cooking wordt gecombineerd met bijzondere gerechten, is MOER de plek waar je moet zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bij restaurant MOER draait het om conscious cooking
Sluiten