Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 7 okt 2019

Waarom je nú op avontuur wilt in Zuid-Afrika (en check welk type reiziger jij bent!)

Dat je van reizen gelukkig wordt, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar er is een groot verschil in de soorten reizen die je kan maken. Onze favoriet? De avontuurlijke reis! Het is niet voor niets dat wij maar al te graag het verrassende Zuid-Afrika bezoeken: je vindt er ongerepte natuur, rotsachtige bergroutes, prachtige dieren én komt in contact met een unieke cultuur.

Reizen brengt je een berg aan voordelen: je verbreedt je kennis, vergroot je empathie en doet nieuwe ervaringen op. En waar doe je dat beter dan in het adembenemende Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika: the place to be

Het is je misschien wel opgevallen; in de laatste jaren is Zuid-Afrika een steeds populairdere vakantiebestemming geworden voor menig avonturier en geef ze eens ongelijk. Het zuidelijke Afrikaanse land biedt een scala aan avontuurlijke to do’s: van honderden wijngaarden – met heerlijke wijnen: we checked – tot hoge bergen en van The Big 5 tot woestijnen en natuurlijk: een rijke cultuur.

Culinair Zuid-Afrika

Met andere woorden: in Zuid-Afrika vind je veel meer dan alleen de bekende wildlife safari. Wist je bijvoorbeeld dat Kaapstad één van de meest culinaire steden ter wereld is? Je vindt er keukens van over de hele wereld, sterrenrestaurants en allemaal met een variatie aan vis, vlees én groente.

Roadtrippen

Wie het heft in eigen handen wil nemen en het avontuur liever zélf opzoekt is in Zuid-Afrika op het juiste vakantieadres: het biedt namelijk dé perfecte route voor een heuse roadtrip.

De bekendste route is de Garden Route, ofwel de Tuinroute. De route loopt van Kaapstad via de oostkust naar boven en is tussen de 600 en de 1000 kilometer lang (niemand is het er precies over eens, óók dat is typisch Zuid-Afrikaans). De route brengt je langs verschillende natuurparken, een schitterende kustlijn, surfdorpjes en meer.

Kom je uit in Johannesberg? Dan zijn de wijken Maboneng en Soweto echte aanraders.

Bron: SA Tourism

Een roadtrip is een perfecte manier om zelf je route en tempo te bepalen. Want: op vakantie wil je natuurlijk kunnen doen waar je zin in hebt, in het tempo waar je zin in hebt. De infrastructuur is op de meeste plekken goed en een stuk beter dan in de omliggende landen. Oh en handig om te weten: in Zuid-Afrika rijdt iedereen links. Wel even oefenen dus!

Safari

Een safari doen is een must als je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika. Het geeft je niet alleen de kans leeuwen, giraffen, nijlpaarden en nog veel meer mooie dieren te zien, het laat je ook ervaren hoe het is om te leven in de natuur. Stel je voor: overdag wildelife spotten en ‘s avonds eten rond het kampvuur onder de sterrenhemel…

Er is weinig zo rustgevend als je onderdompelen in natuur. De échte, rauwe natuur.

Wat doe jíj tijdens jouw Zuid-Afrika avontuur?

Van wildwater raften tot surfen en van roadtrippen tot het bezoeken van townships. Wij vonden alle ervaringen geweldig. Toch heeft de één misschien meer behoefte aan cultuur en wil de ander meer het avontuur opzoeken.

Daarom hebben we speciaal voor jou een reizigersquiz gemaakt waarmee je binnen een paar minuten ziet welk type jij bent: de ranger, de avonturier, de fijnproever of de cultuursnuiver.

Wij hebben de kleine neiging tot avonturier. Welk type ben jij?

Doei vooroordelen

Dan is het nu ook tijd om de vooroordelen over Zuid-Afrika voor eens en altijd van tafel te schuiven. Want wie denkt dat Zuid-Afrika vooral gevaarlijk zou zijn, heeft het mis.

Natuurlijk geldt tijdens elke reis: wees bewust van wat je doet. Met een camera in je ene hand en een Lonely Planet in je andere, lijk je overduidelijk op een toerist en ben je índerdaad een makkelijk doelwit. Gelukkig valt het reuze mee en hoef je je met een gezonde dosis common sense nergens druk om te maken.

En duur? Ook dat is een vooroordeel dat je meteen weer kan vergeten. In Zuid-Afrika zijn het eten, de accomodaties en de activiteiten júíst hartstikke betaalbaar. Onze tip: boek een heel pakket, dan ben je vaak het voordeligst uit!

Wist je dat je in Zuid-Afrika maar één uur tijdsverschil hebt met Nederland? Extra handig als je contact wilt houden met thuis en je geen zin hebt in een jetlag!

De taal

In Zuid-Afrika spreken de meeste mensen Engels of Afrikaans. Wie goed luistert, kan waarschijnlijk het meeste verstaan. Afrikaans is namelijk gebaseerd op Nederlands. Extra leuk dus om een praatje in het Afrikaans-Nederlands aan te knopen!

Dit woord kan je alvast onthouden (je kan ‘t gebruiken bij binnenkomst en als je weggaat): Awé!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met South Africa Tourism

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Waarom je nú op avontuur wilt in Zuid-Afrika (en check welk type reiziger jij bent!)
Sluiten