Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Planet 27 nov 2018

Als je deze video ziet wil je meteen naar Mongolië

We hebben allemaal onze bucketlist als het gaat om landen waar we ooit nog eens heen willen. We hebben vaak allerlei bekende landen op ons lijstje staan, maar hoe leuk is het om te kiezen voor een land dat je nog niet zo goed kent? Denk bijvoorbeeld aan het mooie Mongolië.

Door trouwens te kiezen voor een niet voor de hand liggende bestemming, maak je ook nog ‘s een positieve impact. Door op vakantie te gaan naar een relatief onbekend en arm land voorkom (en vermijd!) je overtourism, maar help je ook de lokale economie. Want voor bijna de helft van de armste landen op deze aardbol is het toerisme de grootste inkomstenbron.

Waarom Mongolië?

Mongolië is een perfecte vakantiebestemming voor alle avonturiers onder ons. Het toerisme in het land is nauwelijks ontwikkeld. Alles wat je in dit prachtige land kunt doen is één groot avontuur. Ook voor natuurliefhebbers is dit land een groot feest. Mongolië bestaat namelijk niet uit 1, maar uit maar liefst 3 verschillende grondsoorten. Het noorden van het land bestaat uit toendra. Het midden van het land bestaat uit het Altai-gebergte en het zuiden bestaat uit de Gobi-woestijn.

Wat misschien wel handig is om te weten over Mongolië, is dat je je moet kunnen aanpassen. In dit land gaat eigenlijk (bijna) nooit iets zoals je dat van te voren had bedacht. Waarom? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Soms is er iets gebeurd waardoor het niet meer kan, zoals een rivier die is overstroomd. En soms besluiten mensen op de dag zelf dat ze toch liever vrij zijn. Ga er niet over zitten treuren. Het land is mooi (en groot) genoeg om wat anders te bewonderen.

Verre reizen niet duurzaam? Dit zijn de positieve effecten van jouw wereldtrip

Activiteiten in Mongolië

Oké, een mooi land is (vaak) niet de enige reden waarom we daarheen op vakantie gaan. Gelukkig zijn er ook nog dingen te doen in Mongolië. Het land bestaat voor het grootste gedeelte uit boeddhisten en de bezienswaardigheden zijn daarom ook boeddhistisch. Misschien heb je er wel eens van een paar gehoord. Denk bijvoorbeeld aan de gouden beelden in Darhan en de ruïnes van de Manzushir Tempel bij Zuunmod of de uit steen gehouwen boeddhabeelden in Shaamar.

Als je het Terelj Nationaal park aan de zuidkant uit rijdt, is vrijwel het eerste wat je ziet een 40 meter hoog standbeeld van Genghis Khan (oprichter van het Mongoolse Rijk). In elk dorpje vind je deze naam wel ergens terug, bijvoorbeeld bij de supermarkt of een lokaal restaurantje.

Oh, wil je echt iets zien wat je (waarschijnlijk) nog nooit hebt gezien? Neem dan eens een kijkje bij een offerplek. Disclaimer: als de lokale bevolking een vrije dag heeft, is het wel heel erg druk. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Nog niet helemaal overtuigd?

Dat de culturen tussen Azië en Europa heel erg verschillen, wist je waarschijnlijk al. Maar juist daardoor is het bezoeken van Mongolië een unieke beleving. Hebben we je nog niet 100 procent overtuigd? Dan moet je eventjes deze video bekijken over de prachtige omgeving van het land Mongolië.

Mongolia Montage

License Video: http://dissolve.com/products?media_type=video&producer=Pete+R&sort_by_date=true Mongolia is definitely one of the best country I’ve been to so far, way up there with New Zealand! I spent 2 weeks in Mongolia, starting my trip in Ulaanbator and went off independantly with my friends to Sainshand for a few days before going on a week tour in the Gobi desert.

Voor alle reislustige personen onder ons

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Als je deze video ziet wil je meteen naar Mongolië
Sluiten