Tessa Ham
Tessa Ham Reizen 10 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Waarom reizen je beter in je werk maakt

Op zich heb je een leuke baan, maar eerlijk is eerlijk: de muren komen wel op je af als je je bedenkt dat je dit nog 30 jaar moet doen. Ondertussen kriebelt de drang om de wereld te zien. Maar liefst 94 procent van de millennials droomt er daarom van om een periode op reis te gaan. In andere woorden: een sabbatical te nemen.

Slechts 25 procent gaat er ook echt daadwerkelijk een paar maanden op uit. En dat terwijl het reizen je zoveel kan brengen. Moet je je baas overtuigen om onbetaald verlof op te kunnen nemen? Of ben je bang dat je bij terugkomst het gat op je CV niet bij een sollicitatiegesprek kunt verklaren?

Lees dan deze 5 redenen waarom reizen je juist beter in je baan maakt goed door.

Je krijgt een boost in zelfvertrouwen

Op reis heb je niet veel om op terug te vallen, behalve jezelf. Misschien heb je een reispartner, maar verder zijn al je vrienden en familie thuis. Die kunnen je niet helpen, dus moet je het zelf opknappen. Hierdoor wordt je enorm onafhankelijk en weet je hoe je voor jezelf moet zorgen én opkomen.

Een direct gevolg van deze onafhankelijkheid is een boost in je zelfvertrouwen. Je ziet met je eigen ogen dat je het zelf wel redt.

Je leert jezelf beter kennen

Nergens leer je jezelf zo goed kennen als op reis, een plek waar je uit je veilige bubbel wordt gehaald. Je leert snel je slechte eigenschappen kennen, maar ook zeker je goede kwaliteiten. Niet alleen handig voor je persoonlijke leven, ook je werk gaat hierdoor zeker vooruit.

Ook lezen: Waarom alleen reizen ervoor zorgt dat je in je eigen kracht gaat staan

Je leert beter met mensen om te gaan

Reizen dwingt je uit je comfort-zone te stappen. Niet alleen op het gebied van nieuwe situaties, maar ook met het ontmoeten van nieuwe mensen. Door te reizen wordt je empathischer, omdat je andere culturen leert te begrijpen – daarover bij het volgende punt meer.

Tijdens het reizen leer je steeds makkelijker een gesprek aan te knopen en beter met mensen om te gaan. Dat maakt je een fijnere teamspeler bij je collega’s en zorgt er tegelijkertijd voor dat je netwerk onwijs groot wordt.

Pluk de vruchten van deze nieuwe tijden met remote werken in het buitenland

Je wordt creatiever

Een grootschalig onderzoek toont verrassend genoeg aan dat je creatiever wordt door te reizen. Dit komt omdat je nieuwe culturen leert kennen. Daardoor kan je eerder met out-of-the box-ideeën komen én ben je beter in het oplossen van problemen.

Je kunt beter met stress omgaan

Iedereen die weleens op reis is geweest, weet hoe stressvol reizen kan zijn. De dingen gaan op reis vaak niet als gepland. Dat zorgt voor stressvolle situaties, maar is ook precies wat reizen zo leuk maakt.

Doei comfort-zone! Dat is spannend, maar helpt je ook groeien als mens. Laat dat nou nét fijn zijn voor je carrière. Hoe vaker je deze stressvolle situaties tegenkomt, hoe beter je ermee om kunt gaan. Ook als je weer thuis bent en aan de slag gaat op je werk.

Stuk voor stuk waardevolle lessen die je voor altijd mee kunt nemen, op privégebied, maar even goed op de werkvloer. Dus, waar wacht je nog op?

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Waarom reizen je beter in je werk maakt
Sluiten