Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Nutrition 12 jul 2019

Vega Vrijdag: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Zin in een lekker zomers vegetarisch recept? Deze simpele maaltijdsalade met nectarines en Burrata van Culy is niet alleen supersnel klaar, maar ook nog heel smaakvol door de dressing met munt en jalape√Īo.

Sommige ingredi√ęnten voor deze vegetarische maaltijdsalade zijn misschien wat lastig te vinden, maar geen nood: in feite kun je alles heel gemakkelijk vervangen. Probeer bijvoorbeeld een rucola in plaats van radicchio, en gewone rode chilipeper in plaats van jalape√Īo. Gaat het misschien net iets anders door smaken, maar nog wel even lekker.

Ingredi√ęnten voor 4 personen:

  • 2 kleine kropjes radicchio
  • 4 rijpe nectarines
  • 1 grote bol Burrata
  • 3 dikke plakken zuurdesembrood
  • Bosje munt
  • 1 jalape√Īopeper
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Zout & peper
Afbeelding van vegetarische maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt recept 2

Zo maak je de vegetarische maaltijdsalade met nectarines en Burrata:

Snijd de nectarines in plakjes. Zorg dat de zaadjes uit het pepertje zijn verwijderd en hak dat fijn.

Verwarm de oven voor op 130 graden. Scheur het brood in stukjes en verdeel die over een bakplaat. Bak ze in ongeveer 10 minuten krokant.

Roer het sap van de citroen en vier eetlepels olijfolie door elkaar. Hak de muntblaadjes fijn en meng ze samen met de jalape√Īopeper door de dressing. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

Scheur de radiccio in grote stukken en verdeel over de borden. Verdeel de croutons en de stukjes nectarine erover. Scheur de burrata in stukken en drapeer op het bord. Maak de vegetarische maaltijdsalade met nectarines af met de dressing en tot slot wat extra olijfolie en peper en zout. Eet smakelijk!

Meer vegetarische salades:

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat n√ļ moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt
Sluiten