Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 5 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: vegan ijs van overrijpe bananen (bananenijs met maar 1 ingrediënt!)

Verbeter de wereld, start in je eigen keuken: dat is de missie van Eet Goed, het nieuwe kookboek van Johan Rockström. Met de recepten in het boek maak je gerechten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook gezond en lekker. Zoals dit vegan ijs dat je maakt met maar 1 ingrediënt. Juist: overrijpe bananen.

Johan: “Van bananen die je eigenlijk wilt weggooien kun je heerlijk ijs maken! De truc is om te mixen en te mixen en nog een beetje te mixen. Alles om maar lucht in het ijs te krijgen.” Dat is dus niet alleen een goede manier om voedselverspilling te voorkomen, maar ook nog een heel goede reden om gezond ijs te eten als ontbijt – banaan is immers voedzaam en vezelrijk.

Het boek bevat naast 60 recepten dan ook tips voor het besparen van voedsel en geeft je tips voor een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 overrijpe bananen

Zo maak je vegan ijs van overrijpe bananen:

Pel de bananen en snijd of breek ze in kleine stukjes. Vries ze minimaal 4 uur in, bij voorkeur langer.

Mix de bananen enkele minuten tot je een zacht en luchtig ijs hebt; het is perfect als het echt licht begint te worden. Voeg eventueel één (of meerdere) van onderstaande smaken toe. Serveer direct of doe het vegan ijs in een vorm om in de vriezer te zetten. Bananenijs uit de diepvries moet je ongeveer 20 minuten bij kamertemperatuur ontdooien voordat je het kunt serveren.

Voeg tot slot één van onderstaande toppings toe. Eet smakelijk!

Toevoegen en variëren

  • Om in smaak te variëren kun je proberen kardemompoeder of wat sinaasappelrasp en -sap toe te voegen.
  • Probeer eens een topping van in honing geroosterde noten of geraspte chocolade!

Eet goed – 60 heerlijke recepten met gezonde, duurzame ingrediënten – van Johan Rockström ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Meer vegan recepten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Culy

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️