Vega Vrijdag: gevulde tomaten met couscous en halloumi

Als je je afvraagt hoe je op een makkelijker manier meer groenten en fruit kunt toevoegen aan je dieet, dan is het antwoord: met recepten zoals deze. Deze gevulde tomaten met couscous en halloumi van zusje Culy zijn namelijk zó lekker dat je niet doorhebt dat je heel veel groenten en fruit (door de granaatappelpitjes) naar binnen werkt. Yay!

En al die gezonde stofjes kunnen we momenteel extra hard gebruiken, nu het weer frisser wordt en het gure regenweer in je kleren kruipt. Wedden dat je van deze gevulde tomaten weer helemaal opkikkert?

Nog een lekker toetje gezocht? Een hemels plantaardig toetje: zo maak je vegan pindakaas-kaneel ijs

Gevulde tomaten met couscous en halloumi
Bron: Culy

Benodigdheden voor 3 gevulde tomaten

  • 3 stevige vleestomaten
  • 75 gram couscous
  • 1 sjalotje, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 theelepel groentebouillon
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel sumak
  • 1 kneepje citroensap
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden + extra
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden + extra
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes + extra
  • 75 gram halloumi, verbrokkeld in stukjes + extra
  • Olijfolie (bv. met citroen)

Tools

  • Parisiennelepel

Zo maak je de gevulde tomaten met couscous en halloumi

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet een mengkom klaar.

Snijd het hoedje van de tomaten en hol de tomaten uit. Vang het vocht uit de tomaten op in de mengkom. Leg de stukken vruchtvlees op een snijplank, snijd de hardste stukken weg en snijd de malse stukken in blokjes. Voeg ook deze toe aan de mengkom.

Doe nu de couscous in de mengkom en schep door elkaar. Normaal gezien heb je voldoende vocht uit de tomaten bewaard om de couscous in te te wellen. Zo niet, voeg er dan een scheutje water aan toe en laat even staan. Voeg er ook het sjalotje, de granaatappelpitjes, de verse kruiden, de sumak, de halloumi en het citroensap aan toe. Laat 5 minuten trekken.

Schik de uitgeholde tomaten in een ovenschaal en vul ze met de couscousvulling. Leg er de hoedjes op en vul de rest van de schaal eventueel op met nog wat extra halloumi, granaatappelpitjes en de groene kruiden. Druppel er een scheutje olijfolie overheen.

Zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Werk af met een extra scheutje olijfolie.

Gevulde tomaten met couscous en halloumi
Bron: Culy

Meer vega recepten?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gevulde tomaten met couscous en halloumi
Sluiten