Maken: een iced matcha latte met kokosmelk (helemaal vegan)

De zomer komt er langzaam aan en dat betekent dat we onze koffie binnenkort (eindelijk!) kunnen inruilen, voor een héérlijke ijskoffie. Of nog beter: een  iced matcha latte met kokosmelk. Razend gezond, lekker en best makkelijk zelf te maken.

We delen het recept van ons culinaire zusje Culy.

Matcha: wat is het?

Voor wie nu denkt, wat ís matcha eigenlijk: het is speciaal soort groene thee, die heel fijn gemalen is. Groente matcha komt van de Camellia sinensis-plant en wordt gemaakt van de jonge theeblaadjes.

Toegegeven: matcha kan een bittere smaak hebben, maar dat maakt niets meer uit als je weet hoe reuze gezond het goedje is. Het zit vol antioxidanten en heeft een ontgiftende werking en is daarom in staat om op natuurlijke wijze de hoeveelheid gifstoffen in het lichaam te verlagen, onder andere omdat matcha veel chlorofyl (bladgroen) bevat.

Om van matcha een heerlijk drankje te maken, volg je deze stappen:

Ingrediënten voor 1 drankje:

  • 2 theelepels matcha
  • 175 ml plantaardige melk
  • 125 ml kokosmelk
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel agavesiroop
  • Snufje zout
  • Handje ijsblokjes

Verder nog nodig:

  • Cocktailshaker (of een blender)

Een iced matcha latte is – duh – de gekoelde versie van de matcha latte, met lekker veel ijs. Ideaal ter afwisseling van ijskoffie. Wij vinden ‘m met name heel erg lekker met een flinke scheut kokosmelk. Dat gaat briljant samen met matcha.

> Ook interessant: pumpkin spice smoothie met pompoen (optioneel vegan)

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Iced matcha latte met kokosmelk

Wij maken deze iced matcha latte het liefst in een cocktailshaker, maar het kan ook in een blender.

Doe alle ingrediënten bij elkaar, behalve de kokosmelk (tip: als je de blender gebruikt, houd dan een deel van het ijs achter om later in het glas te doen).

Schud flink door elkaar in de cocktailshaker, net zolang tot de buitenkant van de shaker is beslagen en je een dikke schuimlaag op de matcha latte ziet.

Giet de kokosmelk in het glas en giet de iced matcha latte er daarna – inclusief het ijs – langzaam bovenop, om een gemarmerd effect te creëren. We drinken immers ook met onze ogen, niet?

Nog meer lekkere vega recepten?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Maken: een iced matcha latte met kokosmelk (helemaal vegan)
Sluiten