Zonderzooi
Zonderzooi Nutrition 13 jul 2020

Een heerlijk recept voor gezonde wraps met Aziatische scrambled tofu

Scrambled tofu is heerlijk, voedzaam én 100 procent vegan. Het is eigenlijk een vervanger van de Engelse scrambled eggs, maar dan dus plantaardig. Beter voor het milieu en bovendien ook veel lekkerder als je het ons vraagt. Deze scrambled tofu is Aziatisch gekruid met sojasaus, gember en sambal. Daardoor is het niet echt meer te vergelijken met ei, maar krijgt het een heerlijke Aziatische smaak.

Voor de health freaks: dit recept ook boordevol eiwitten, namelijk 34 gram per portie! Genoeg redenen dus om deze wraps met scrambled tofu eens te proberen.

Wraps met Aziatische scrambled tofu

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 mini volkoren wraps
  • 2 blokken tofu (1 kg)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 2 bosuien
  • Stukje verse gember 4×1 cm
  • Flinke scheut sojasaus
  • 3 theelepels sambal oelek
  • Handje verse koriander
  • Scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • 1 grote wokpan
  • 1 koekenpan

Ook heerlijk: Een heerlijk recept voor – jawel – vegan worstenbroodjes

Recept gezonde wraps
Bron: Zonderzooi

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd daarna de bosui in dunne ringen.
  2. Snijd de schil van de gember met een schilmesje en snijd het stukje gember daarna even goed fijn.
  3. Snijd beide blokken tofu in 4 stukken. Knijp elk stuk even met je hand uit boven de wasbak, als een spons. Zo wordt de tofu minder vochtig en worden de smaken beter opgenomen.
  4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook, ui en gember toe. Bak dit in een paar minuten goudbruin.
  5. Verbrokkel de stukken tofu met je handen boven de pan. Breng ze op smaak met flink wat sojasaus, zodat de tofu goed onder zit en veel smaak krijgt. Voeg ook gelijk de sambal toe en roer alles door elkaar.
  6. Bak de scrambled tofu ongeveer 6 minuten, waarvan 3 minuten op hoog vuur en daarna 3 minuten op laag vuur.
  7. Verwarm de wraps 30 seconden in een koekenpan zonder olie.
  8. Verdeel de scrambled tofu over de wraps en garneer elke wrap met bosui en koriander.

Tip: wil je dit gerecht als diner eten? Neem er dan ook nog wat extra rauwkost bij om zo voldoende groenten binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan paprika of komkommer.

Enjoy!

Dit artikel is geschreven door Dalí, zij is foodcoach en blogger. Met haar blog Zonderzooi wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren om gezonder en duurzamer te leven. ‘A healthy outside starts from the inside’, dat is haar motto. Naast koken is ze ook dol op yoga en reizen.

Meer lekkere vegan recepten:

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Een heerlijk recept voor gezonde wraps met Aziatische scrambled tofu
Sluiten