Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Watch 20 mrt 2017

Random Acts of Kindness aflevering 1: Alain Clark

Geïrriteerde blikken in de rij, schreeuwende voorbijgangers in het verkeer en agressieve discussies online zijn in onze maatschappij tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. We haasten ons door het leven en vergeten daardoor om contact met elkaar te maken. Daarom vindt Bedrock het de hoogste tijd voor een sociaal experiment.

Random acts of kindness

Wat gebeurt er als we onbaatzuchtig aardig zijn voor anderen? Voor mensen die we niet kennen en waar we niks van terug verwachten? Kan zoiets simpels als een compliment, trakteren op een kopje koffie of een helpende hand bieden iemands dag maken? En wat doet het eigenlijk met jezelf? Samen met stichting Nederland Cares gingen we het experiment aan en deelden we Random Acts of Kindness uit.

In deze aflevering: muzikant Alain Clark trapt de serie af en deelt geld uit én trakteert op koffie. De reacties zijn wisselend, maar het gevoel dat het geeft is fijn. “Het allermooiste nog, wat we allemaal kunnen doen, is gewoon glimlachen naar mensen, en een glimlach terugkrijgen.”

Nederland Cares

Bij Stichting Nederland Cares willen ze de maatschappelijke betrokkenheid van de young professional vergroten. Dit doen ze door het aanbieden van flexibel vrijwilligerswerk waarbij de ontmoeting met mensen uit kwetsbare groepen centraal staat. Ze creëren op vernieuwende wijze bewustwording en maatschappelijk draagvlak bij generaties die in de toekomst bepalend zijn voor Nederland. Om hun missie te bereiken, hebben zij vrijwilligerswerk flexibel gemaakt, terwijl ze in de structurele behoeften van de maatschappelijke instellingen voorzien.

Denk aan:

  1. Meehelpen in de kringloopwinkel.
  2. Tuinieren bij Kastanjehof.
  3. Huiswerkles aan kinderen.

Benieuwd naar wat er in jouw buurt te doen is aan vrijwilligerswerk? Check NederlandCares.nl.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Random Acts of Kindness aflevering 1: Alain Clark
Sluiten