Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 28 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Dingen die we gaan missen aan de quarantaine tijd (zo slecht is het nog niet)

Quarantaine heeft inmiddels voor veel mensen een negatieve lading gekregen. De horeca gesloten, altijd thuiswerken, geen toffe evenementen… Met z’n allen verlangen we naar een situatie zoals vroeger. Maar zien we die hele quarantaine niet te negatief in? Als ik naar mezelf kijk, weet ik dat er héél wat dingen zijn die ik nog ga missen aan de quarantaine.

Begrijp me niet verkeerd: ook voor mij is quarantaine een proces van ups en downs. Hoewel 100 procent thuiswerken een behoorlijke uitdaging is voor mij, zijn er toch ook ontzettend veel voordelen aan verbonden.

Dingen we gaan missen aan quarantaine

Ik durf te wedden dat heel veel mensen zich hierin zullen herkennen.

Verse homemade lunch

Zijn we al vergeten hoe we altijd de avond van tevoren lunch moesten voorzien voor de volgende dag? Ik in ieder geval niet niet. En hoewel ik altijd mijn best deed om een lekker voedzaam hapje eten mee te nemen naar werk, smaakt vers gemaakte lunch toch echt wel beter.

Must read: Stop met lunchen achter je bureau (juist als je het druk hebt)

Dat moment waarop ik mijn koelkast opentrek en beslis waarmee ik zal lunchen, is inmiddels pure ontspanning geworden. Een vers gebakken eitje, een simpele salade met tomaat en avocado, een restje soep van de avond voordien… Ik ga het nog missen.

Kaarsen

Op sommige dagen kan ik er erg van genieten om al heel vroeg te beginnen werken. Dan is het meestal nog donker en stil buiten en maak ik het huis gezellig met kaarsen.

Kopje koffie daarbij, toffe playlist op en je hebt bíjna de sfeer van een gezellige koffiebar nagebootst. Daar kan een grijs kantoorgebouw niet tegenop.

Beweging

Ik kan niet voor iedereen spreken, maar voor mij was het zo dat ik op kantoor weinig tijd maakte voor beweging. Een rondje lopen, een paar stretchoefeningen, een mini-workout. Ik deed het amper.

Tip: Deze 7 minuten work-out video’s zijn de ideale start van je dag

Door corona zijn deze momenten van beweging tussen het werken door vanzelfsprekend geworden. En wat voelt dat fijn!

Een wasje tussendoor

Oké, deze is misschien niet heel erg sexy. Maar hóé handig is dat je tijdens het thuiswerken even een wasje kunt doen? De vaat kunt leegruimen? Of alvast een portie groenten in de oven laat garen, zodat je om 18.00u al eten op tafel hebt?

Dit soort dingen zijn wat mij betreft een schoolvoorbeeld van ‘het nuttige aan het aangename koppelen’. Nuttig omdat je je huishouden op orde houdt, aangenaam omdat het een mindful pauze is tijdens het werken.

No make up day

Veel mensen blijven zich mooi aankleden en behouden hun standaard make-up routine tijdens het thuiswerken. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee (sterker nog: de meeste experts zweren erbij).

Lees ook: Mijn ‘no make-up day’ werd een ‘no make-up life’ (en waarom jij ook geen make-up nodig hebt)

Toch vind ik het heerlijk om zonder make-up en in relaxte kleding aan het werk te gaan. Dat werkt voor mij gewoon heel aangenaam en geeft mijn huid rust. Het zelfde geldt voor mijn haar, wat ik pre corona dagelijks waste (en nu slechts één keer in de week).

En zeg nu zelf: een yogalegging zit toch echt stúkken beter dan jeans? Kortom: zo slecht is het allemaal nog niet. Integendeel.

Meer over quarantaine?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Dingen die we gaan missen aan de quarantaine tijd (zo slecht is het nog niet)
Sluiten