Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Mind 1 apr 2020

Quarantainetip: voorlezen, dansen en praten met Nederlandse schrijvers

Nu we met z’n allen alweer bijna 3 weken in quarantaine zitten, begint de verveling langzaam maar zeker (of soms gewoon vet snel en keihard) in te slaan. Series bingen, sportlesjes in de huiskamer en boeken uitlezen vormen de orde van de dag. Gelukkig zijn er veel platforms, bedrijven en initiatieven die helpen om deze tijden tóch een beetje gezellig door te komen (heb jij bijvoorbeeld onze IGTV-meditaties al gevolgd? Of heb je misschien digitaal door het museum gewandeld?). Ook Uitgeverij Pluim vond dat het tijd werd om mensen digitaal te vermaken. Want ook in deze tijden moet het culturele leven gewoon doorgaan.

And we couldn’t agree more! Om iedereen vanuit z’n luie stoel en tussen 4 muren toch wat leuks om handen te geven, organiseert de uitgeverij ‘In quarantaine met Pluim’.

Online lezingen met Nederlandse schrijvers

In quarantaine met Pluim is een reeks aan online lezingen door de schrijvers en dichters, waarin niet alleen wordt voorgelezen door de schrijvers maar ook wordt gezongen, gedanst en gepraat. Wat de schrijvers en dichters doen en voor je in petto hebben, is namelijk helemaal aan hen.

De lezingen vinden elke woensdag plaats om 17.00u – de ideale afsluiter van de werkdag. Dichter Maarten van der Graaff trapte af, zijn lezing kan je via Facebook terugkijken.

Bijzonder: Dit zijn de mooie dingen die gebeuren tijdens het coronavirus

Livestreams bijwonen

De livestreams kan je via Facebook of Instagram van Uitgeverij Pluim bijwonen. Wat je allemaal staat te wachten? Onder andere lezingen van schrijfster Emma Curvers, Nadia de Vries en Jente Posthuma, maar ook Roos Schlikker, Lieke Marsman en Yvonne Kroonenberg (met wie je al je liefdesperikelen kan bespreken) zullen volgen.

Dus of je nu wel of geen broek aan hebt, op de wc zit, in bad ligt of gewoon aan tafel met je laptop de lezingen bijwoont, dat maakt allemaal niet uit. Dat je cultureel geïnspireerd en vermaakt zal worden, dat is één ding wat zeker is.

Nuttig zijn vs. vervelen

Wij zijn wel benieuwd wat jullie deze dagen allemaal doen om jezelf ‘nuttig’ of ‘bezig’ te houden. Het is namelijk heel fijn om toch lekker bezig te zijn ondanks het binnen zitten.

Ook lezen: Je af en toe vervelen is goed voor je (en je relaties)

Maar vergeet ook zeker niet dat verveling (hoewel het misschien wat onwennig is) ook heel goed voor je! Als je je een moment verveelt, omarm het dan en weet dat het juist positief is voor je geest.

Heb je er juist moeite mee om de verveling toe te laten en probeer je jezelf geforceerd bezig te houden? Met deze tips ga je je weer vervelen (want dat is dus goed voor je).

Meer tips voor in quarantaine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Quarantainetip: voorlezen, dansen en praten met Nederlandse schrijvers
Sluiten