Rosa Bertram
Rosa Bertram Love 12 apr 2020

Verplicht thuisblijven? Eindelijk tijd voor meer passie in je relatie

Hoewel we in Nederland de vrijheid hebben om zo nu en dan nog lekker naar buiten te gaan, is het nog steeds de bedoeling zoveel mogelijk binnen te blijven. Veel beroepen worden daardoor niet meer of vanuit huis uitgevoerd en dat betekent dat je voor je het weet ineens 24/7 thuiszit met je huisgenoten of… liefde. Dat kan uitdagend zijn, maar óók een perfect moment om de passie tussen jullie meer te laten leven dan ooit tevoren.

Let’s be honest, hoe vaak gaat het nog voorkomen dat jij en je partner zoveel tijd met elkaar doorbrengen? Zonder afleiding van feestjes, vrienden en andere events (doei FOMO) of vroege wekkers (door het thuis of minder werken is de kans groot dat je nog een uurtje langer kan uitslapen of juist eerder kan stoppen). Precies, niet zovaak.

Meer tijd voor romantiek en passie

Ja, er zitten heel veel nadelen aan het verplicht thuisblijven, maar het is what it is en daar kunnen we maar beter het beste van maken. Sterker nog, we schreven eerder wat de redenen zijn om positief te blijven in deze gekke tijden, en dat zijn er een hele hoop! Ook voor je relatie, want eigenlijk is het een perfecte tijd voor meer passie en romantiek in je relatie.

Of je nu een prille romance hebt of al jaren samen bent, zie deze tijd samen als een kans om er het meeste en beste uit te halen voor jullie beiden. Dus dat hij/zij altijd sokken door het huis laat slingeren en de afwas laat staan, zie je de komende tijd wel even door de vingers.

Zie je partner

Probeer je partner eens vanuit een bewust oogpunt te observeren en stil te staan bij alle mooie eigenschappen, van zowel het karakter als zijn of haar verschijning. Met andere woorden: probeer je partner écht te zien. In plaats van altijd maar vluchtig te leven, heb je nu ineens tijd om bewust en liefdevol naar elkaar te kijken. Vooral als je al langer bij elkaar bent, kan dit veel betekenen voor jullie vonk!

Ook leuk: Hoe je je relatie redt als je ineens samen in quarantaine zit

Net bij elkaar? Ook dan kan het extra veel dimensie geven aan jullie liefde en start van jullie relatie, waarom ben je zo gek op de ander? Wat waardeer je het meest? En welke (nog mysterieuze) trekjes vind je zo aantrekkelijk?

Date night… uh day

Wil je meer passie dan ooit tevoren in je relatie? Dan zal je in je relatie moeten investeren. En dat was nog nooit zo makkelijk dan tijdens quarantaine. Je hebt simpelweg weinig afleiding en kan niet heel veel andere dingen doen, dus waarom niet (weer) helemaal voor je relatie gaan?

Maak bijvoorbeeld een lijstje van dingen die jullie samen leuk vinden om te doen en zorg voor date nights of hele date days. Houden jullie normaal van uitgebreid dineren of picknicken? Doe dat nu thuis.

Luister ook: Bedrock Talks: over (vrije) liefde, monogamie, seks en méér met seksuologe Nynke Nijman

Een 3-gangen-diner (veel restaurants bezorgen nu heerlijke diners of duik samen de keuken in), doe een dag lang alles in één thema (bijvoorbeeld Frans: van lekkere croissants tot een Frans muziekje en ‘s avonds heerlijke wijn en kazen), wees een dag sportief samen, ga bijvoorbeeld lekker rennen (dan wel even op afstand) of plan een (mid)dagje tussen de lakens.

Er zijn genoeg leuke themadagen of dates te bedenken!

En natuurlijk: meer passie in bed

Waar je normaal gesproken misschien minder tijd hebt voor elkaar in bed omdat je to do-lijstjes in je hoofd hebt, de wekker steeds blijft gaan of moe bent omdat je vroeg weer op moet, heb je daar in tijdens van quarantaine als het goed is een stuk minder last van.

Gebruik deze tijd om juist die connectie met elkaar (weer) op te zoeken. Zie het ook als een goed moment om met elkaar in gesprek te gaan over waar je behoefte aan hebt en wellicht ook om je verlangens of fantasieën met elkaar te delen. Geen afleiding en veel liefde, aandacht en tijd voor elkaar? Dé perfecte ingrediënten voor extra passie in de slaapkamer!

Ben je in deze tijden juist op afstand van je lover? Ook dan hoeft je seksleven er niet onder te lijden, daar schreven we dit artikel Quarantaine? Een perfecte tijd om je (virtuele) seksleven naar een hoger niveau te tillen over.

Enjoy!

Meer uit The Sex Issue?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Verplicht thuisblijven? Eindelijk tijd voor meer passie in je relatie
Sluiten