Jeroen Sturing
Jeroen Sturing Column 5 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Leven met de psychische stoornissen van je vriendin: #4 – Het jubelende Instagram bericht

Claire is een hele maand weg. De tijd kruipt voorbij, maar uiteindelijk komt ook aan deze maand wachten een einde. Ik sta haar met flinke spanningsbuikpijn op te wachten op het vliegveld. Daar komt ze! Dacht het vliegveldpersoneel dat de vertrekscène misselijkmakend was, dan hadden ze de aankomstscène nog niet gezien.

Claire neemt op het vliegveld zo snel mogelijk afscheid van haar familie. We hoeven geen dure Schipholkoffie en zijn totaal niet geïnteresseerd in een nababbel. We willen niets liever dan met z’n tweeën zijn en sprinten naar de trein. We wanen ons alleen in een overvolle coupé. We hebben alleen maar oog voor elkaar en omdat we toch al geen schaamte meer over hebben na de innige ontmoeting op het vliegveld gaan we in de trein rustig verder.

Lees ook: Leven met de psychische stoornissen van je vriendin: #1 – De signalen

We verheugen ons enorm op de thuiskomst, want vlak voor vertrek hadden we een plannetje gesmeed. Het vooruitzicht van een maand zonder elkaar was namelijk zó ondragelijk, dat we besloten na de vakantie samen te gaan wonen. In het ruime appartement van Claire is ruimte genoeg voor twee. Tijdens de vakantie deelde ze het mee aan haar ouders en hup; dat was dat. Gelukkiger kan je ons niet krijgen.

Na een maandje samenwonen post Claire een jubelend berichtje op haar Instagram. Samenvattend: 

“Het is in geen jaren zo goed met me gegaan! Dat komt voor een groot deel omdat ik de liefde van mijn leven heb ontmoet. Ik voel me helemaal niet meer ziek als ik bij hem ben. Ik zie de toekomst met plezier tegemoet en ik kan zeggen dat ik gelukkig ben ❤.“

Ook lezen: Leven met de psychische stoornissen van je vriendin: #2 Een buitenaardse liefde

Ik gloei van trots en laat de post aan elke vage kennis lezen. Dit voelt als mijn prestatie. IK heb haar gelukkig gemaakt. IK heb haar van haar mentale problemen gered. Mentale problemen waar ik op dat moment niet meer van had meegekregen dan een foto van een vermagerde Claire met sondevoeding. 

Langzaam sluipt er een verantwoordelijkheidsgevoel in. Alle verhalen die ik mee had gekregen over de littekens op haar armen, haar eetstoornis en een radeloze familie. Dat gaat niet meer gebeuren: ze is met mij. En de liefde heelt alle wonden, hoe simpel kan het zijn? 

Het blijkt toch een stuk ingewikkelder. 

Jeroen Sturing (24) is partner van Claire, die worstelt met een depressie, een dwangstoornis en een persoonlijkheidsstoornis. In deze column beschrijft hij de leuke en minder leuke dingen van zijn bijzondere relatie. Samen hebben ze de podcast Stoorzender.

Meer over mentale gezondheid?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Leven met de psychische stoornissen van je vriendin: #4 – Het jubelende Instagram bericht
Sluiten