Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 13 okt 2016

Probeer nu de Bedrock-salade van de maand bij SLA

Bij Bedrock geloven we dat je met de juiste informatie beter in staat bent om gezonde en bewuste keuzes te maken, voor jezelf én onze planeet. En omdat wij het zo makkelijk mogelijk willen maken voor mensen om gezonde keuzes te maken, hebben wij in samenwerking met de biologische saladebar SLA een Bedrock salade van de maand samengesteld. Spoiler alert: die wil je proeven.

Puur eten kan een enorm positief effect hebben op hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal. Het zorgt voor meer energie, een stralende huid en een betere algehele gezondheid. En dat is wat wij willen op de Bedrock redactie.

Wij bedachten daarom samen met SLA de Bedrock-salade van de maand: een warme, aardse, vegetarische herfstsalade met frisse citrusdressing en heilzame specerijen.

Bord vol gezondheid

Slaliefhebbers hebben geluk, want sla is (buiten dat het lekker is) ontzettend goed voor ons lichaam. Het bevat veel antioxidanten en zit boordevol vezels.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Antioxidanten (waaronder vitamines E en C) vangen vrije radicalen weg. Dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Antioxidanten beschermen ons tegen deze stoffen en daarmee gepaard gaande ziektes, zoals kanker en hart- en vaatziekten. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Ze dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten en bevorderen de stoelgang.

Sla op zich is geen vitaminebom, maar door het te vullen met andere groenten en specerijen wordt het een voedzaam gerecht. En het leuke is, je kunt er eindeloos mee variëren. Zo kun je een salade helemaal customizen naar jouw voorkeur. En dat is precies hoe onze favoriet tot stand is gekomen.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Sla (je slag)

Benieuwd geworden naar de Bedrock-salade van de maand? Dit zit erin: biologische schapen feta, bladspinazie, kikkererwten met ras-el-hanout, bloemkool met kurkuma, geroosterde pompoen & zoete aardappel en zonnebloempitjes en koriander. De dressing is gemaakt van grapefruit, sinaasappel, tahin, kurkuma & koriander.

De Bedrock-salade van de maand is verkrijgbaar bij alle SLA vestigingen.

Meer lezen

Binnen 20 minuten op tafel: salade van veldsla met makreel, linzen en rode kool.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Probeer nu de Bedrock-salade van de maand bij SLA
Sluiten