Zo bak je zelf panbrood met olijven en kappertjes
Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week: een recept voor brood met olijven en kappertjes, gemaakt in de braadpan.
Benodigdheden
- ovenbestendige braadpan met deksel met een doorsnede van 24 cm
- plasticfolie of schone theedoek
- bakpapier
Ingrediënten
- 300 g speltbloem
- 145 g boekweitmeel
- 1 tl zout
- 10 g gist
- 2 el olijfolie
- 300 ml lauwwarm water
- 70 g olijven
- 30 g kappertjes
- 50 g gepelde pistachenoten
- bloem, om te bestuiven
Zo maak je het
- Doe de speltbloem, het boekweitmeel, zout, de gist, olijfolie en het water in een kom.
- Roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Het deeg moet licht plakkerig aanvoelen.
- Voeg nu de olijven, kappertjes en de pistachenoten toe. Roer nog even door.
- Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek, laat het deeg minimaal 6 uur en maximaal 15 uur staan, bij kamertemperatuur.
- Bebloem je handen, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van.
- Bekleed de braadpan met bakpapier, leg de deegbal erin, doe het deksel erop en laat het deeg nog 30 minuten rusten op een warme plek.
- Verwarm je oven voor op 200 °C.
- Zet de pan met deeg en deksel in de voorverwarmde oven en bak er in circa 45 minuten een prachtig brood van.
Smakelijk!