Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 17 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

WeekendTip: praten over anticonceptie (hoe zit het met de mannenpil?) bij De Balie

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit weekend: een leerzame talk over anticonceptie bij De Balie in Amsterdam. 

Wat doet de anticonceptiepil eigenlijk met je? Op welke manier heeft het invloed op ons brein en op ons lichaam? En wat zijn de alternatieven?

Stuk voor stuk vraagstukken die aanstaande zaterdag op 18 januari van 20.00u – 22.00u in De Balie aan bod komen. Daar wil je bij zijn!

De impact van de pil

Voor de talk is niet de minste spreker uitgenodigd, namelijk de Amerikaanse Sarah E. Hill, ze is professor, sociaal psycholoog én auteur van het boek ‘Je brein aan de pil‘. Daarin vertelt ze hoe de pil de vrouwengeschiedenis heeft veranderd, door het krijgen van controle over hun vruchtbaarheid.

Ook interessant: de mannenpil als alternatief voor de anticonceptiepil

Tijdens het evenement in de Balie – ‘Your Brain On Birth Control‘ – gaat Hill dieper in op de effecten die de pil heeft op het brein, op de verdeling van de verantwoordelijk het van de zwangerschap (waarom ligt die nu alleen bij vrouwen?) en welke rol huisartsen en politica hierbij zouden moeten/kunnen hebben.

Daarom komen ook de deze interessante sprekers aan bod:

Sprekers

Zo komt Estrella Montoya aan het woord, een bio-psycholoog en neurowetenschapper aan de Universiteit van Utrecht. Ze deed haar PhD over de effecten van testosteron en cortisol op sociaal en emotioneel gedrag.

Ook spreekt deze zaterdagavond Lilianne Ploumen van de PvdA en Amsterdamse huisarts Peter Vonk. Elk met hun eigen kijk op anticonceptie.

Good to know: deze avond draait niet om het zwart maken van de pil, er kleven immers ontzettend veel voordelen aan (vrouwen zijn in grote getale gaan studeren en gaan werken bijvoorbeeld), maar er wordt wél gesproken over de impact en de alternatieven.

Lees ook: We kunnen depressief worden van de pil (én alternatieve hormonale anticonceptiemiddelen)

Wil jij meepraten en meer horen over dit onderwerp van experts uit allerlei hoeken? Breng dan zéker een bezoekje aan ‘Your Brain On Birth Control.

Info over Your Brain on Birth Control
Locatie: De Balie
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Datum: zaterdag 18 januari 2020
Tijd: 20.00u – 22.00u
Prijs: €13, koop je kaartje via deze link.

Good to know: de talk wordt gehouden in het Engels.

Meer over anticonceptie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
WeekendTip: praten over anticonceptie (hoe zit het met de mannenpil?) bij De Balie
Sluiten