Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Nieuws 17 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Good News Monday: modemerk Prada gaat stoppen met bont in hun collecties

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis positieve nieuwtjes en daden goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hoop goed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: modemerk Prada zegt voorgoed nee tegen bont.

Het productieproces van bont is niet iets om trots op te zijn. Op grote schaal worden jaarlijks tientallen miljoenen pelsdieren op een gruwelijke manier vergast, geëlektrocuteerd, verdronken of doodgeknuppeld. Die omstandigheden zijn allesbehalve ethisch verantwoord. Er is dus nog veel werk aan de winkel wat betreft dierenwelzijn.

Prada zegt vaarwel tegen de gruwelijke bontindustrie

Om de gruwelijke bontindustrie aan te pakken, strijdt de Fur Free Alliance wereldwijd om grote modebedrijven te doen stoppen met bont. De organisatie heeft de laatste jaren al heel wat resultaat geboekt.

Ze dwong talloze modehuizen als Gucci en Versace om bontproductie te stoppen. Tot voor kort behoorde Prada niet bij dat lijstje, maar sinds vorige week is daar eindelijk verandering in gekomen.

Focus op innovatieve materialen

Modehuis Prada heeft aangekondigd dat de organisatie zal stoppen met het verwerken van bont in hun collecties. In plaats daarvan willen ze focussen op innovatieve materialen waarmee ze de grenzen van creativiteit willen aftasten.

Op die manier hopen ze hedendaags design te laten rijmen met de vraag naar ethische producten. Vanaf 2020 wordt deze wijziging officieel hardgemaakt.

Lees ook: Faux fur is overal, maar is nepbont wel zo onschuldig als je denkt?

Beter laat dan nooit

De vraag naar diervriendelijke mode wordt vanuit de consument steeds groter. Veel merken voelen dan ook grote druk om over te schakelen op een diervriendelijke koers. Helaas zijn er nog steeds veel merken die niet op die kar zijn gesprongen.

3 jaar geleden al schreven we op Bedrock een pleidooi over waarom je écht geen bont meer zou moeten dragen of kopen. Dat er anno 2019 nog steeds extreem veel onnodig dierenleed is vinden we dan ook érg betreurenswaardig. Toch is dit soort nieuws alweer een stap in de goede richting. Go Prada, en well done Fur Free Alliance!

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Good News Monday: modemerk Prada gaat stoppen met bont in hun collecties
Sluiten