Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Betere wereld 5 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste podcasts over duurzaamheid

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank. Oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. En om in het kader te blijven van de Zero Waste Challenge hebben we de beste podcasts over duurzaamheid verzameld.

Sta je weleens stil bij hoe groot jouw impact is op de wereld? Wist je bijvoorbeeld dat we in Nederland alleen al per persoon jaarlijks 490 kilo afval produceren? Alleen al de microplastics in je scrubcrème zorgen per jaar voor 78.000 kilo plastic in Europese waterleidingen. Allerlei feitjes, maar deze leerzame podcasts vertellen je alles wat je wilt weten over duurzaamheid.

The Minimalists Podcast

In The Minimalists Podcast beantwoorden Jousha en Ryan de vragen van hun luisteraars, maar delen zij ook hun eigen kennis over minimalisme. Misschien ken je de hosts van de documentaire Minimalism. Een documentaire over hoe afhankelijk we zijn geworden van het kopen van spullen.

Behalve de film hebben de heren dus ook een podcast en niet zomaar één. De heren weten meer dan viertig miljoen luisteraars te bereiken. Een absolute must-hear voor iedereen die meer wilt leren over hoe je met minder kan leren leven én gelukkiger kan worden. Jousha en Ryan zijn beide minimalisten en hebben hun eigen kijk op duurzaamheid. Ze bespreken hoe je een leven met meer betekenis kan leiden door het hebben van minder spullen.

Think sustainability

Op zoek naar een spoedcursus over duurzaamheid? Houd je van podcasts, maar vind je ze eigenlijk te lang duren? Think sustainability is een nieuwe podcast van een Australisch duo met een reeks afleveringen van 30 minuten.

Kort, bondig en scherp is de beste omschrijving voor de podcast Think Sustainability. Door het delen van hun eigen ervaringen leren ze je hoe je een duurzamer leven kan leiden. Maar ook grote vraagstukken over duurzaamheid komen aan bod.

Verander de wereld, begin bij een boek (8x boeken over duurzaamheid)

Sustainability Defined

In de podcast Sustainability Defined leer je alles over duurzaamheid. Van duurzaamheid in het bedrijfsleven tot aan je eigen invloed. De hosts van Sustainability Defined Jay en Scott vertalen alle informatie op een begrijpelijk manier naar de luisteraar.

Het is daarom één van onze favoriete podcasts over duurzaamheid. Interessant voor nieuwelingen, maar ook voor luisteraars die al enige kennis hebben over het onderwerp.

Sustainable Jungle

De hosts Lyall en Joy, reizen de wereld rond om experts te spreken over duurzaamheid. In hun podcast Sustainable Jungle komen de meest interessante en inspirerende mensen aan het woord.

Ze voeren gesprekken gericht op oplossingen voor natuurbehoud, plasticvervuiling en overconsumptie. Als je houdt van diepgaande stof is Sustainable Jungle echt iets voor jou!

Meer lezen over podcasts:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste podcasts over duurzaamheid
Sluiten