Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Luistervoer 11 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Bedrock’s podcasttip: 5 x leerzame podcasts over duurzaamheid

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig onze favoriete podcastshows!

Vandaag tippen we podcasts over duurzaamheid. Als jij je bezighoudt met jouw impact op het klimaat, je afvraagt op welke punten je misschien nog kan verbeteren of benieuwd bent naar de beleidsplannen van bedrijven en landen, dan zijn er genoeg podcasts helemaal geschikt voor jou.

We hebben er 5 uitgekozen en op een rijtje gezet. Veel luisterplezier!

The Sustainable Agenda

The Sustainable Agenda is een podcast die actuele duurzaamheidsvraagstukken aankaart. Vooraanstaande denkers over duurzaamheid krijgen de kans om hun visie op de grootste vraagstukken uit te leggen. In de wekelijkse podcast worden nieuwe projecten besproken. Ze hebben het over alles wat er goed gaat in de projecten en alles wat nog beter kan. 

Het is een podcast die je voorbereid op een toekomst vol duurzaamheid.

Climate one

Climate one is een podcast waarbij denkers en doeners op het gebied van duurzaamheid aan het woord komen. Wekelijks worden er academici, bedrijfsvoerders en politici uitgenodigd. Zij vertellen en discussiëren over de laatste uitvindingen, onderzoeken en beleidsplannen op het gebied van duurzaamheid en groene energie.

De podcast heeft al veel interessante gasten mogen ontvangen. Zo zijn ze bijvoorbeeld in gesprek gegaan met Obama’s Klimaatteam.

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Think: Sustainability

Als je juist wil weten wat jij kan doen, dan is Think: Sustainability een podcast voor jou. In korte tijd word je op een heel praktische manier bijgespijkerd over duurzaamheid. In de podcast hoor je presentator en journalist Julia Carr-Catzel aan het woord. Ze vertelt over haar eigen ervaringen en laat je nieuwe toepasbare inzichten zien op het gebied van duurzaamheid.

The Green Quest

Hoe maken we een duurzame wereld? En welke innovaties in het bedrijfsleven dragen daar écht aan bij? Dat zijn de vragen die bij The Green Quest centraal staan. In deze podcast gaat presentator Harm Eders in gesprek met de duurzame frontrunners van Nederland om hun klimaatdoelen te bespreken. 

Sustainability Defined

We moeten duurzamer gaan leven, dat is inmiddels duidelijk, maar de manier waarop is vaak minder duidelijk. Bij Sustainability Defined worden oplossingen stap voor stap een stuk concreter gemaakt. Door elk deel van een vraagstuk te ontleden, kunnen lastige problemen duidelijk worden uitgelegd aan de luisteraars.

Hierdoor is de podcast geschikt voor zowel kenners als leken.

Bedrock’s eigen podcast

Zoals je ziet, valt er veel te beluisteren over duurzaamheid. Wie een beetje bekend is bij Bedrock weet misschien ook van onze eigen podcastreeks, Bedrock Talks af. Hierin gaan Bedrock’s Rosa en Lisanne in gesprek met experts op het gebied van een bewust en duurzaam leven.

Om helemaal in thema te blijven raad ik de volgende Bedrock Talks aan: Een serieus én hoopvol gesprek over klimaatverandering met Jelmer Mommers in Bedrock Talks

Meer van onze favoriete podcastshows:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock’s podcasttip: 5 x leerzame podcasts over duurzaamheid
Sluiten