Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Must listen: onze podcast tips voor de komende tijd

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer tippen we 2 podcasts, omdat je tijdens het thuisblijven wel wat extra vermaak kan gebruiken!

In de afgelopen tijd stuitten we op de toffe podcasts Het Voedselkabinet & Stoorzender.

Stoorzender

In deze nieuwe podcastshow gaat een koppel in gesprek over hun worsteling met psychische stoornissen. Claire is pas 20 jaar oud en Jeroen is 24. De love birds praten (onder andere met experts) over hoe het is om met een psychische stoornis te leven. Voor de patiënt zélf, maar ook voor de omgeving en alle struggles die daarbij horen.

Claire worstelt namelijk met een depressie, dwangstoornis, een persoonlijkheidsstoornis en had vroeger te maken met anorexia. Dat is niet niks dus. Haar vriend Jeroen is journalist en radiomaker, en die combinatie leek ze de uitgelezen kans om het onderwerp mentale gezondheid bespreekbaar te maken en doken de podcaststudio in.

Als dat geen recept is voor eerlijk en leerzaam luistervoer… Want eerlijk is eerlijk, deze verhalen hoor je het liefst van degene wie er zelf mee dealt. Luisteren dus!

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Het Voedselkabinet

Kan je de wereld verbeteren met eten? Yes, Helen Kranstauber en Samuel Levie geloven van wel. In de nieuwe podcastshow Het Voedselkabinet gaan de 2 op zoek naar verhalen over de impact van voeding. Ze gaan bijvoorbeeld in gesprek over kindermarketing op het gebied van voeding, maar spreken ook voedselverspilling.

Want kunnen we die slimme marketingtrucjes om ongezonde voeding te promoten niet inzetten om kinderen meer groenten en fruit te laten eten? En hoe kunnen we koken en tegelijkertijd zorgen voor minder voedselverspilling?

De podcasthosts gaan op bezoek bij gasten als Eric Corton en Leonie Barelds van Unicef. Zéker een aanrader om te luisteren tijdens deze thuisblijfdagen dus!

Meer podcasttips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must listen: onze podcast tips voor de komende tijd
Sluiten