Kim van den Oord
Kim van den Oord Mind 29 jul 2020

Podcast tip: Slow the F Down! (over bewustwording in de 21e eeuw)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Slow the F Down! Over bewustwording en het vinden van je eigen pad in de snel veranderende wereld van nu.

De naam zegt het al, Slow the F Down! Oftewel: doe het allemaal maar eens even wat rustiger aan. Zeker in onze huidige hectische wereld waarin we soms een overschot aan prikkels binnenkrijgen.

Podcast: Slow the F Down!

In Slow the F Down! worden allerlei onderwerpen aangehaald die te maken hebben met bewuster leven in de 21e eeuw. Hiervoor gaan de podcast-hosts Jindi en Lavinia met elkaar in gesprek en nodigen ze af en toe gastsprekers uit waar ze kritische en soms gevoelig liggende vragen aan stellen.

Jindi en Lavinia leerden elkaar online kennen en kwamen er jaren later achter dat ze uiteindelijk beter klikten dan ze in eerste instantie dachten. Vanuit eigen interesses én ervaring gaan ze voor deze podcast in gesprek over onderwerpen die jonge mensen op dit moment bezighouden.

Dit vind je vast ook interessant: Bewust, langzaam en met aandacht leven, waarom is dat toch zo moeilijk?

De podcast telt inmiddels 37 afleveringen waarin Nederlandse en Engelse afleveringen elkaar afwisselen. Doordat er zo veel vraag kwam naar een podcast voor de Engelstalige volgers van de 2 vrouwen, besloten ze om sommige afleveringen volledig in het Engels te houden.

Bewuste onderwerpen

De onderwerpen die in de podcast aan bod komen hebben te maken met bewuster leven in de 21e eeuw. Zo gaan de eerste twee series (beide 2 afleveringen) over de burn-out-epidemie en hooggevoeligheid, maar komen er ook onderwerpen als dromen, werk, meditatie, duurzaamheid, falen en succes aan bod.

De onderwerpen die de meiden aankaartten zijn voor veel jongeren bekend terrein. Zo zijn ze er door onderzoek achtergekomen dat veel jongeren uit de 21e eeuw extreme prestatiedrang voelen en wordt het in de podcast bespreekbaar gemaakt hoe je hiermee om kan gaan.

Waarom Slow the F Down!

Ook voor de hosts zelf zijn deze bewuste onderwerpen bekend terrein. Zowel Lavinia als Jindi kregen een paar jaar geleden te maken met een burn-out, wat er toe leidde dat ze even flink op de rem moesten trappen.

Door de burn-out kwamen ze erachter dat ze écht even rustig aan moesten gaan doen en besloten ze alles waar ze mee bezig waren te cancelen.

Lees ook: De 5 mooiste lessen van een burn-out

Door meer rust te nemen en zich bezig te houden met de nodige self-care kwam uiteindelijk de podcast Slow the F Down! tot stand, een titel die zich perfect leent voor de boodschap die ze mee willen geven.

Gastsprekers

De meiden gaan niet alleen met elkaar in gesprek, maar nodigen af en toe ook gastsprekers uit. Zo gaan ze onder andere in gesprek met Nienke Thurlings – stressexpert, psychologe en auteur – over collectief bewustzijn en vrouwelijke kracht en wordt Teske de Schepper geïnterviewd over ‘rustiger leven’.

De afleveringen van de podcast duren ongeveer een uur. De perfecte lengte om even lang onderuit op je bank te hangen met je koptelefoon op en in ieder geval even rustig aan te doen want… slow the f down 😉

Benieuwd geworden? Je luistert de podcasts hieronder of via Spotify:

Meer over bewustzijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Podcast tip: Slow the F Down! (over bewustwording in de 21e eeuw)
Sluiten