Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Mind 15 nov 2018

Podcast over de Nederlandse vrouw die ontsnapte van de IS met haar kinderen

Met 2 kinderen aan je arm vluchten voor je leven en thuiskomen als ‘terrorist’. Het overkwam de 20-jarige Laura uit Zoetermeer in de zomer van 2016. Op Schiphol werd Laura direct gearresteerd. Ze zou gestuurd zijn met een opdracht om een aanslag te plegen names IS, zo vermoedde het OM. Nu doet Laura haar verhaal middels een podcast.

Het ongelooflijke verhaal van Nederlands bekendste IS-ganger moest verteld worden. Dat vond de vader van Laura H. en ook NRC-journalist Thomas Rueb. Das Mag brengt er een boek én een podcast over uit.

Het verhaal

Laura uit Zoetermeer wordt ineens Laura H. op de terroristenafdeling in Vught. Ze is de eerste vrouw die vanuit het kalifaat terugkeerde naar Nederland — récht in het oog van een mediastorm.

Het kalifaat lijkt een compleet andere wereld. Toch was voor velen de belofte van het kalifaat net zo echt en aantrekkelijk als die van een reisbureau. Ook voor Laura H. uit Zoetermeer. Hoe beland je down the rabbit hole, hoe breng je een gezin op in de gekte van het kalifaat en vooral: hoe kom je er weg? Dat verhaal moest verteld worden.

De podcast

Das Mag lanceert daarom vandaag – 15 november – zowel een boek als een podcast over én met Laura H., Nederlands bekendste IS-ganger. Genaamd: Laura H., Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer.

Sommige passages uit het boek zijn zo boeiend, dat Das Mag de lezers ook de kans wilde geven om het rechtstreeks uit de mond van Laura H. zelf te horen. Daarom heeft Das Mag de makers van de prijswinnende podcast BOB, audiocollectief SCHIK, gevraagd een podcast te maken over specifieke elementen uit Laura’s verhaal. Zoals: haar vertrek naar het kalifaat en haar met raadsels omgeven ontsnapping daarvandaan.

Check de website van Das Mag voor meer informatie over het boek en de podcast.

Meer interessante podcasts en boeken

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Podcast over de Nederlandse vrouw die ontsnapte van de IS met haar kinderen
Sluiten