Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nutrition 14 mrt 2019

Aanrader: de podcast Don’t Salt My Game over balans vinden in eten (door een voedingsdeskundige)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Don’t Salt My Game, over intuïtief eten en doen wat goed is voor je lichaam.

Balans vinden in eten

Met ‘goed voor je lichaam’ bedoelen we niet: je aan allerlei eetlijstjes houden en het aantal vetten en calorieën in je maaltijden bijhouden. Wat we dan wel bedoelen? Luisteren naar je lichaam. Wanneer het trek heeft, en waarin dan. Want dat is uiteindelijk waar balans in eten om draait.

Een ander woord daarvoor is intuïtief eten, en daar weet geregistreerd voedingsdeskundige Laura Thomas alles van. Ze is een diëtiste die niet van diëten houdt, maar wel van goede voeding waarmee je gezond kunt zijn met welk lichaamstype dan ook (ook wel bekend als Health at Every Size). Laura’s doel is dan ook om mensen een goede relatie met eten te laten opbouwen en te laten ‘navigeren door verwarrend dieetadvies’. Spoiler: diëten helpen niet.

LEES OOK: Podcast tip: de wereldberoemde podcast van relatietherapeute Esther Perel

Nu denk je misschien: oké, dus ze raadt mensen aan om te eten wanneer ze honger hebben. Dat is toch heel logisch? Klopt, maar toch doen we het vaak niet. Zelfs als je nooit calorieën hebt geteld, sapkuurtjes doet of emotie-eet, is de kans groot dat je je honger regelmatig onderdrukt ‘omdat het nog geen lunchtijd is’ of ‘omdat je net nog hebt gegeten’. Maar goed voor onze relatie met eten is dat zeker niet.

Podcast Don’t Salt My Game

In haar podcast Don’t Salt My Game leert Laura je de basis van intuïtief en mindful eten – soms met een gast die ze interviewt, soms in haar eentje. Ze gaat in op verschillende aspecten van eten, van vol zitten tot eten tijdens je ongesteldheid en van crashdiëten tot de vicieuze cirkel van lijnen en te veel eten.

Ook zijn er behoorlijk wat afleveringen over een positief (of in ieder geval neutraal) lichaamsbeeld, bijvoorbeeld over #fitspo en zelfwaarde vinden die niet afhankelijk is van je uiterlijk. Er staan inmiddels ruim 100 afleveringen online, dus keuze genoeg! De afleveringen zijn vrij lang, tussen de 1 en 2 uur, maar er zijn ook summer shorts terug te luisteren die ongeveer een halfuurtje duren.

Je kunt de podcast beluisteren op de site van Laura Thomas, maar ook via bijvoorbeeld Spotify.

Meer lezen over eten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Aanrader: de podcast Don’t Salt My Game over balans vinden in eten (door een voedingsdeskundige)
Sluiten