Redactie
Redactie Better World 24 apr 2019

Dit plantje kan ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in je huis komen

De één heeft meer last van een spinnenfobie dan een ander, maar hoogstwaarschijnlijk worden vrij weinig mensen écht blij van het 8-potige beetje vlak boven hun bed. Zonder tijdschriften erbij te pakken of de beestjes verder lastig te vallen, kan je de ongevraagde huisdieren ook subtiel wegjagen met een plantje. Want, jawel, de muntplant houdt de spinnen uit huis.

Van ons zusje Roomed leerden we over de truc met de muntplant om spinnen buiten de deur te houden.

Spinnen in huis

Uit onderzoek blijkt dat spinnen een hekel hebben aan de geur van van munt. Dat betekent dat ze er dus niet in de buurt van willen komen. Het is niet alleen het plantje zelf, maar ook de geur van munt wat ze niet kunnen uitstaan. Voortaan neem jij gewoon een verse kop muntthee mee naar boven.

Lees ook: Met deze 4 manieren breng je de natuur in huis (zelfs zonder planten)

Als je helemaal geen spinnen meer in huis wilt hebben, dan kan je het beste in elke ruimte een muntplantje neerzetten. Nu hopen dat de truc ook daadwerkelijk werkt. Worth the try!

De muntplant verzorgen

We willen natuurlijk niet dat we de muntplantjes na één week alweer weg kunnen gooien. Daarom een paar kleine tips om de muntplantjes in leven te houden.

Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, het liefste van onderen gegeven. Zet de plant op een plek waar voldoende daglicht is en verwijder dorre en dode blaadjes. Deze vergen onnodig veel water en energie. Worden de blaadjes licht van kleur? Dan kan het zijn dat je te veel water geeft.

Waarom je nú meer planten in huis wilt halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit plantje kan ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in je huis komen
Sluiten