Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 9 mrt 2018

De eerste plantaardige LEGO komt dit jaar nog op de markt

LEGO heeft aangekondigd dat er wordt gestart met de productie van plantaardige LEGO-blokjes. Het is een grote stap van een grote koerswijziging van de Deense speelgoedfabrikant; in 2030 moet al het huidige plastic (gemaakt van olie) vervangen zijn door de plantaardige variant. De plantaardige ‘plasticsoort’ is gemaakt van suikerriet en belooft dezelfde kwaliteit te hebben als de LEGO die je gewend bent. Het suikerriet wordt duurzaam geteeld en de nieuwe LEGO is volledig biologisch afbreekbaar.

De eerste plantaardige LEGO

De eerste plantaardige LEGO heeft toepasselijk de vorm van planten en bomen en verschijnt eind dit jaar op de markt. Geleidelijk aan komen daar meer elementen en blokjes bij, om uiteindelijk alleen nog maar plantaardig speelgoed te produceren.

“Met de LEGO Group willen we een positieve impact hebben op de wereld en het klimaat, dus werken we hard aan duurzaam speelgoed voor kinderen. Plastic is een groot probleem voor het milieu. Deze eerste plantaardige LEGO is een mooie stap in onze ambitie om voor 2030 alleen nog maar duurzaam speelgoed te produceren”, zegt Tim Brooks, Vice President Environmental Responsibility bij LEGO Group.

In 2013 heeft de LEGO Group een Climate Savers partnership gesloten met het Wereld Natuur Fonds, met targets over duurzame productie. Het bedrijf heeft sindsdien 135 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe duurzame materialen. Jaarlijks worden er ongeveer 20 miljard LEGO-steentjes geproduceerd. Tel uit de uiteindelijke winst voor het milieu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De eerste plantaardige LEGO komt dit jaar nog op de markt
Sluiten