Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 4 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

BEDROCK Approved: dit plantaardige & stijlvolle en zonnebrillenmerk uit Denemarken

Regelmatig selecteert de BEDROCK-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal BEDROCK Approved. Vandaag tippen we met liefde: James Ay. Een prachtig en stijlvol zonnebrillenmerk uit Denemarken. Saillant detail: alle zonnebrillen zijn geheel plantaardig en duurzaam geproduceerd. Kijk dáár maak je ons nou blij mee.

De lente is officieel aangebroken en dat betekent dat we weer zonde gêne mogen denken aan onze zomergarderobe, of nou ja lentegarderobe. Het wordt tijd om natuurlijke zonnebrand aan te brengen onder je dagcrème (voor als je dat niet al deed) en je winterkleding langzaam weg te stoppen.

Dat betekent ook dat je je zonnebril weer te voorschijn mag halen. En hebben we het bij BEDROCK over zonnebrillen, dan hebben we het uiteraard over een duurzaam gemaakte zonnebrillen.

James Ay: Deense en plantaardige zonnebrillen

Designliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want het Deense zonnebrillenmerk James Ay heeft namelijk voet gezet op Nederlandse bodem. Het duurzame zonnebrillenmerk werd in 2019 opgericht in de Deense havenstad Århus en heeft succes, want het merk groeit uit naar ondermeer Nederland.

Welke natuurlijke zonnebrand past bij jouw huidtype? Doe de test!

En dat is niet zo gek als je het aan ons vraagt. De zonnebrillen zijn namelijk niet alleen geheel met de handgemaakt, maar zijn in totaal 11 tijdloze modellen, van hoge kwaliteit (ook weleens fijn, dat je zonnebril lang mee gaat in plaats van meteen kapot gaat) en uitsluitend van duurzame materialen.

Duurzame zonnebrillen

We deelden al eerder een lijstje met onze favoriete duurzaam gemaakte zonnebrillen, dus naar het plantaardige concept van James Ay zijn we reuze benieuwd.

De missie van James Ay is simpel: het merk wilt de planeet meer terug te geven dan het gebruikt. En dat is niet makkelijk, een bedrijf of product maakt immers altijd impact. Wat betekent dat in de praktijk? In eerste instantie worden er voor de productie van de zonnebrillen geen nieuwe materialen gebruikt, maar al bestaande materialen.

Alle 11 modellen worden gemaakt van 100 procent biologisch afbreekbaar acetaat. De OBE-scharnieren zijn gemaakt van 60 procent hergebruikte metaalsnippers van oude scharnieren en hebben een speciale rubberen coating voor een langere levensduur.

Verder worden de verpakkingen gemaakt van gerecyclede verpakkingen en bestaan de schoonmaakdoekjes uit gerecyclede plasticflessen. Daar bovenop wordt voor elk verkochte zonnebril een boom geplant

Het geluk van de zon

Een zonnebril die je met een gerust hart op kunt zetten dus! En dat is precies waar het merk naar streeft. Want met een duurzaam gemaakte zonnebril op met een minimale impact op de planeet, kan je extra genieten van de zonnestralen en de vitamine D.

Dit is het (schokkende) effect van de zon op je huid

Dát geluksgevoel zodra je je zonnebril opzet, daar speelt James Ay flink op in. De gehele collectie is namelijk geïnspireerd op dat exacte euforische gevoel. Het credo is dan ook toepasselijk ‘follow the sun.

Voor elk gevoel een andere bril

Elk zonnebrillenontwerp symboliseert een geluksgevoel; zo staat het stoere montuur Dandy voor zelfverzekerdheid en Vision voor het streven naar het ondenkbare. De brillen komen dus in allerlei verschillende vormen, tinten en materialen, en zo zijn er uiteindelijk 54 modellen uit te kiezen.

Je begrijpt: een James Ay-zonnebril mag op je must have-lijstje voor deze zomer!

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken? Jazeker! Kijk maar naar de huid van je billen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
BEDROCK Approved: dit plantaardige & stijlvolle en zonnebrillenmerk uit Denemarken
Sluiten