Welke plant hoort bij jouw sterrenbeeld? Check het hier

En haal ‘m in huis

Wil je wat groen in huis? Dan hop je gewoon even langs het tuincentrum. Keuze genoeg zou je zeggen. Alleen… misschien wel té veel keuze. Want ga je voor een lepelplant, een cactus, of toch voor dé nummer een-hit van het moment: de pannenkoekenplant?

Gelukkig is er een manier waarop je het makkelijker kan maken voor jezelf. Want net zoals op ieder potje een dekseltje past, past bij ieder sterrenbeeld een speciale plant (geen grapje). Mindbodygreen vroeg Erin Marino welke kamerplant matcht met welk sterrenbeeld. Dus kijk snel welke bij jou past en haal ‘m in huis.

Ram – cactus

Mensen die geboren zijn onder dit teken zijn vaak erg ondernemend en laten sterke indrukken achter op andere mensen. Ze hebben een vurige en actieve energie. En dat past perfect bij de sterke en stabiele cactusplant. Of zou het betekenen dat rammen nogal prikkelbaar zijn?

Stier – jadeplant

Stieren hebben over het algemeen een sterk doorzettingsvermogen en kunnen zich op een rustige manier door elk obstakel werken. De plant die hierbij past is een jadeplant (ook wel bekend als geldboom). Het is een sterke stabiele groeier die bloeit in afgelegen gebieden.

 

Tweeling – luchtplant

Tweelingen zijn nieuwsgierig en willen altijd weten wat er gaande is. Ze zitten vaak met hun hoofd in de wolken, waardoor ze perfect matchen met luchtplantjes. Het leuke aan deze plantjes is dat je ze overal kunt neerzetten of -hangen. Doordat ze in de natuur op takken en rotsen groeien hebben ze geen grond, en maar weinig verzorging nodig.

Kreeft – levende stenen

De kreeft heeft een krachtige persoonlijkheid die gemakkelijk kan worden verborgen onder een rustige en koele buitenkant. De plant die past bij dit teken van de dierenriem is de lithops. Alhoewel plant? Het lijkt meer op een verzameling stenen (vandaar de naam levende stenen). Niet zonder reden trouwens. Door volledig op te gaan in de omgeving van kiezelstenen voorkomen de planten dat ze worden opgegeten.

Leeuw – de vioolbladplant

Leeuwen zijn gul, aardig en openhartig, en hebben een gezaghebbende persoonlijkheid. Dit wordt volgens Marino goed weerspiegeld in de grote elegante bladeren van de vioolbladplant. De bladeren kunnen tot wel een halve meter lang worden en vallen op door de kenmerkende vioolvorm (een vrij smal begin dat breed uitloopt).

Maagd – filodendron

Maagden leven totaal in hun eigen gedachten en staan bekend om hun onbewuste aandacht voor detail, en kalmte onder druk. Wat ze in huis zouden moeten halen? Een filodendron. De van nature afkomstige plant uit Zuid-Amerika heeft hartvormige bladeren en is een makkelijke en sterke kamerplant.

Weegschaal – Peperomia

Weegschalen staan bekend als de diplomaten van de sterrenbeelden. Hun leven is vaak harmonieus en in balans, en ze hebben een elegante smaak. Vandaar dat ze goed matchen met de peperomia: een veelzijdige woonplant waarvan elke variëteit een eigen uitstraling heeft. Zo is de plant er in het roze, maar ook met donkergroen gestreepte bladeren (waardoor de buitenkant op een watermeloen lijkt).

Schorpioen – vleesetende plant

Schorpioenen zijn intense personen die houden van extremen. En wat is er nou een extreme plant? Jep. Eentje die vlees eet. Oké nu klink dat wel heel heftig maar dat valt ook wel weer mee. De vleesetende plant is een tropische plant die zijn voedingsstoffen behalve uit de grond ook uit kleine dieren als insecten en spinnen haalt.

Boogschutter – gatenplant

Boogschutters zijn positief van aard en blijven altijd optimistisch. Ideaal in huis is daarom de gezellige gatenplant. De plant heeft opvallende bladeren die je gelijk in een tropische jungle doen wanen. Boogschutters kunnen dan misschien onverantwoordelijk zijn: deze sterke kamerplant heeft gelukkig maar weinig verzorging nodig.

Steenbok – slangenplant

Steenbokken zijn ambitieuze mensen die hun leven graag betekenis geven. Volgens Marino is er geen betere metgezel dan de slangenplant. Het is een van de makkelijkste kamerplanten die er is. De plant heeft weinig verzorging nodig en is in staat om in bijna elke omgeving te bloeien.

Waterman – bladbegonia

Watermannen zijn mensen die zich onderscheiden van de rest en hun eigen weg zoeken. Een perfecte match met de bladbegonia. Want als er één plant is die anders is dan de andere is het de bladbegonia wel. Bij iedere bladbegonia is het een verrassing hoe de bladeren eruit zullen gaan zien. Denk aan fluoriserende roze bladeren met zilveren randen of een blad in meerdere tinten groen met roze stippen. Alles kan!

Vissen – geluksklavertje

Vissen zijn gevoelig, fantasierijk, en hebben een sterk intuïtief vermogen. De plant die het meest bij dit sterrenbeeld past is het geluksklavertje. Opvallend aan deze plant is het dag- en nachtritme. Na zonsondergang sluiten de bladeren zich, en ze gaan pas weer open als het licht wordt.

Meer lezen over planten?

Nieuwsbrief

Meer nieuwtjes over mind, body en better world ontvangen? Schrijf je dan in voor de Bedrock Weekly!