Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 17 okt 2018

Plant Bathing: hier kan je je deze week onderdompelen in een oase van planten

Toeterende auto’s, een horde aan fietsers en lachende toeristen op straat. Tja, de stad kan soms best druk zijn. En een rustig bos is niet altijd om de hoek. Mocht je op zoek zijn naar een écht rustig plekje, ga dan naar de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Daar is alleen deze week een prachtige Plant Bathing Studio te vinden, waar je helemaal tot rust kunt komen.

Plant bathing is een nieuwe wellness-trend uit Japan. We schreven er al eerder over, maar dan onder de naam Forest Bathing. Het principe is hetzelfde: jezelf onderdompelen in de natuur. De Japanners noemen het ‘Shinrin-yoku’, en dat betekent letterlijk ‘baden in het bos’.

De voordelen van Plant Bathing

De voordelen van plant bathing liegen er niet om: door jezelf onder te dompelen in de natuur krijg je meer energie, slaap je beter en krijg je minder last van depressies, angstaanvallen of verwardheid. Je hartslag en bloeddruk verlagen, terwijl je concentratievermogen juist beter wordt.

En nu kan je dat baden in het bos dus ook in hartje Amsterdam doen, midden in de drukte van de Haarlemmerstraat. Op nummer 72, waar normaal een sierradenwinkel te vinden is, vind je deze week daar namelijk de Plant Bathing Studio van mooiwatplantendoen. In deze studio kan je bewonderen, baden en bijkomen in het beste wat de natuur te bieden heeft. Planten verminderen stress en geven ons meer energie. En dat heb ik zelf ervaren, want ik liep volledig zen de Plant Bathing Studio weer uit. Om vervolgens de hele middag keihard gefocust op werk te zitten.

Tover je huis om in een urban jungle (en wel met deze tips)

Tot rust komen in de Plant Bathing Store

Zelf deze rust ervaren? Voor een klein bedrag van €1 mag je 5 minuten in de pop-up studio rondlopen. In je eentje baden tussen al het groen. Je voelt de aanwezigheid en de energie van de planten. De oase ruikt natuurlijk ook heerlijk door de kleurrijke bloemen. Daarnaast krijg je ook nog een mooie plant mee naar huis om je eigen Plant Bathing Oase thuis te beginnen (óf aan te vullen, natuurlijk). De Plant Bathing Studio is geopend van 15 t/m 20 oktober op de Haarlemmerstraat 72 in Amsterdam, van 10:00 tot 18:00.

Ga jij ook in kleermakerszit zitten tussen de planten? Wij kunnen het in elk geval van harte aan bevelen, want je bent helemaal zen als je weer naar buiten loopt. En een beetje zen, dat kunnen we allemaal wel gebruiken.

Nog meer lezen over de kracht van planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Plant Bathing: hier kan je je deze week onderdompelen in een oase van planten
Sluiten