Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 24 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Spotted: uitwaaien bij de 100% plant based surf shack in Hoek van Holland

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten en drinken bij. Daarom delen we de leukste hotspots mét een Bedrock-randje. Dit keer ontdekte we vegan surf shack ‘Pele’ aan de Noordzee. 

Van veganistisch eten worden we blij. Niet alleen om het dier- en milieuvriendelijk(er) is, maar ook omdat je vaak de meest bijzondere creaties tegenkomt. Vaak met veggies, soms juist lekker junkfood-stijl (zoals deze vegan burgertenten).

Maar nu stuitte we op een wel héél bijzonder concept.

Vegan surf shack Pele

Als ik mijn ogen dichtdoe en m’n ideale wereld probeer voor te stellen dan ziet dat er ongeveer zo uit: natuur (sowieso strand en zee), houten hutjes (met héél veel hout), muziek, gezond, milieuvriendelijk én lekker eten en natuurlijk goede vibes. Het allerliefst staat er ook een surfplank in de buurt en hop ik zo af en toe het water in (moeten er dus wel golven zijn). Oké, en als het kan wat leuke surfers.

Lees ook: Woon je aan zee? Dan ben je sneller gelukkig

Je kan je wel voorstellen hoe ik me voelde toen ik ‘100% plant based surf shack’ voorbij zag komen. En dat gewoon in Hoek van Holland! Nu is het niet een plek waar ik héél vaak kom, maar daar maak ik vanaf nu heel graag verandering in.

Het plantbased menu

De naar eigen zeggen ‘plant based beach hangout’ serveert bowls, burgers, pancakes, snacks en smoothies. Oké, maar wat staat er dan precies op het menu?

Bowls

Verwacht tropisch bowls zoals de Monkey bowl met banaan, pindakaas, kokosnoot, cacao, zaadjes, banaanchips en geraspte kokosnoot (€7,50 – dat zijn zéker geen Amsterdamse prijzen!) of de Waikiki Shore Bowl van bevroren banaan, ananas, vlinder erwtbloem met huisgemaakte granola en seizoensfruit (€7,50).

Brunch

Wie komt voor een ontbijt/brunch (aanrader!) kan zich te goed doet aan een heuse tofu scrambled (€7,50) en kan daar nog vegan bacon of avocado aan toevoegen. Meer zin in een bite? Ga dan zéker voor de Kim Chi Avo sandwich van volkorenbrood met mashed avo en huisgemaakte kimchi of  voor onze favoriet: de vegan shrimps (€9,50).

Zin in hapjes? Bestel dan nachos met vegan kaas en dips, vegan bitterballen, zoete aardappelfrietjes of edemame boontjes.

Diner

Een Hollandse pot vind je niet bij Pele surf shack, wél vind je een scala aan de lekkerste gerechten van over de hele wereld. Van een gezonde gado gado bowl (verschillende groenten met pindasaus) tot een Thai currybowl en van de mermaid burger (gemaakt van zeewier) tot een vegan sushi roll!

Relaxen aan zee

Naast eten, kom je hier om uit te waaien, boekjes te lezen, spelletjes te spelen, een yogaklasje te volgen op het strand of natuurlijk te surfen, míts de condities het toelaten tenminste. Anders lees je één van de surfmagazines of boeken die er netjes op de tafeltjes liggen.

Wie een zwakke plek heeft voor interieur en design is hier ook aan het goede adres, want het gehele interieur is retro, hout, vol planten (maar niet te veel) en kneuterig.

All you want we’d say!

Lees ook: Bedrock ontdekt Nederland: kamperen bij camping De Lakens in een must

Goed om te weten: Pele surf shack is normaal gesproken doordeweeks en in het weekend geopend in de zomer, maar nu zijn de openingstijden wisselend. Houd daarom de Instagram-stories van Pele surf shack in de gaten!

Het adres van Pele surf shack

Rechtestraat 24
3151 HN
Hoek van Holland
Bekijk hier de website.

Meer Bedrock-approved hotspots?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Spotted: uitwaaien bij de 100% plant based surf shack in Hoek van Holland
Sluiten