Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 12 mei 2018

Outside Man is een hele serie aan mini-docu’s die je moet zien (je bekijkt ze op Netflix)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Outside Man. Als we denken aan alle problemen die er zijn in de wereld, kunnen we daar eigenlijk niets anders dan moedeloos van worden. Er zijn de ‘standaard’ grote problemen als honger en oorlog, maar ook racisme, homohaat en verslaving op grote schaal. Sommige sociale problemen spelen zich vooral aan de andere kant van de wereld af, andere dichterbij dan je denkt.

Outside Man

De serie Outside Man behandelt tal van deze problemen. Nee, dat is niet hoopvol of opvrolijkend, maar het biedt wel een heel nodig kijkje in problemen waarvan we soms niet eens het bestaan weten. Documentairemaker Reggie Yates reisde er de hele wereld voor over, van Zuid-Afrika tot Rusland.

De afleveringen, die zo’n 50 minuten duren, hebben titels als ‘Fir Right & Proud’, ‘Teen Model Factory’ en ‘Knife Crime’. Er zijn nu twee seizoenen met ieder zes afleveringen. Meer gaan we er niet over zeggen; bekijk Outside Man maar gewoon op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Netflix staat vol met documentaires die je moet zien. Wat dacht je van deze 6 docu’s over bewust leven en het klimaat of één van de 8 beste food-documentaires van het moment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Outside Man is een hele serie aan mini-docu’s die je moet zien (je bekijkt ze op Netflix)
Sluiten