Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 19 okt 2021

3 signalen dat jij een outgoing introvert bent

Het leven is nooit helemaal zwart-wit en dat geldt ook voor karaktereigenschappen. We kwamen de omschrijving van een outgoing introvert tegen en zijn benieuwd of jij je in deze omschrijving kunt vinden.

Vaak worden we al snel ingedeeld in hokjes. Jij bent extravert, ik ben introvert. Maar je kunt ook prima een mix van beide zijn, want niet iedereen is hetzelfde.

Signalen dat jij een outgoing introvert bent

Dit zijn 3 signalen die erop kunnen wijzen dat je een outgoing introvert bent.

1. Jouw behoefte aan gezelligheid hangt echt af van jouw energielevel

De meeste extraverte mensen krijgen energie wanneer ze omringd zijn met anderen. Bij jou ligt dat net even anders, jij hebt voldoende energie nodig om de moed te verzamelen om daar een sociaal evenement toe te gaan. Als je daar eenmaal bent, vind je het hartstikke gezellig en ben je continu met mensen aan het praten.

Als je al moe bent vóór je naar je afspraak gaat, dan is de kans groot dat je alleen maar kunt denken aan het afzeggen. Als jij geen energie hebt, dan ga je dat ook niet krijgen van een groep vol mensen. Op zo’n moment kies jij er liever voor om iets voor jezelf te doen.

2. Je vindt het leuk om te socializen met anderen, maar vindt me time net zo belangrijk

Vind jij het echt leuk om met mensen af te spreken? Dan ben je eigenlijk al niet 100% introvert. Psycholoog Helene Brenner zegt daarover “No matter how friendly or outgoing you may be, if you’re an introvert, you won’t feel naturally drawn into social endeavors.” Wanneer jij zin hebt in feestjes of low key afspreken met mensen, kan je jezelf dus al een outgoing introvert noemen.

Herken jij je in deze dingen? Dan ben je waarschijnlijk een introvert

Dat betekent overigens niet dat je jouw me time volledig aan de kant moet zetten. Zoals je misschien wel weet is het voor introverte mensen geen probleem om uren alleen door te brengen en daar kan jij je prima in vinden. Er moet voor jou altijd een goede balans zijn tussen gezelligheid en tijd voor jezelf.

3. Je voelt je heerlijk in een druk gezelschap – maar bent naderhand wel uitgeput

Je hebt mensen die na een drukke festivaldag nog vol energie zitten (de extraverte personen), maar je hebt ook mensen die zich fantastisch voelen op een festival, maar het ook helemaal niet erg vinden om naderhand thuis op de bank weer bij te komen. Als jij je in dat laatste herkent, dan past de term ‘outgoing introvert’ helemaal bij jou.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje NSMBL.

Ben je een introvert? Deze 5 behoeften hebben introverten op de werkvloer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
3 signalen dat jij een outgoing introvert bent
Sluiten