Rosa Bertram
Rosa Bertram Planeet 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: een optimistische documentaire over het klimaat (kijk ‘m deze week gratis!)

Over het klimaat wordt meer gesproken en geschreven dan ooit. En da’s niet zo gek, gezien we kampen met een grote klimaatproblematiek. Vervuilende oceanen, verstoorde ecosystemen en stijgende temperaturen. Ondanks dat dit de keiharde feiten zijn, is het ook weleens fijn een positief geluid te horen, zoals deze nieuwe klimaatdocumentaire Tomorrow

Dit is, meer dan ooit, hét moment voor een hoopvolle boodschap.

Documentaire Tomorrow

Ongekend grote bosbranden in Australië, het verdwijnen van het Amazonegebied, het opwarmen van de aarde of het stijgen van de zeespiegel: de wereld is in groot gevaar. Máár… er zijn oplossingen!

In de Franse documentaire Tomorrow reizen actrice Mélanie Laurent (van Inglourious Basterds) en eco-activist Cyril Dion samen de wereld over op zoek naar kleinschalige, simpele oplossingen. Ze komen bijvoorbeeld in contact met allerlei ondernemers die allemaal op hun eigen manier hun steentje bijdragen aan het welzijn van de aarde.

Denk aan: biologische stadstuinen, volledig (!) groene gemeenschappen en urban farming.

Die oplossingen laat de documentaire op charmante , inspirerende en optimistische wijze zien. Het is dan ook een heuse feel-good documentaire.

Kijk Tomorrow gratis via Cinetree

En dan nu nóg meer goed nieuws: omdat online filmhuis Cinetree zich graag inzet voor een duurzame en eerlijke wereld, kan jij de documentaire via het platform gratis bekijken t/m 26 januari 2020. Hoe tof?

Hoe doe je dat?Je gaat naar deze link en typt de code Australië in. Deze geeft je 24 uur de tijd om Tomorrow (en andere films!) te bekijken.

Veel kijkplezier!

Meer docu tips?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Eindelijk: een optimistische documentaire over het klimaat (kijk ‘m deze week gratis!)
Sluiten