Op zoek naar interessante YouTube-kanalen? Een selectie van Bedrock’s favorieten

Lisanne de Vaan 20 jan 2018 Mind

YouTube staat vol met interessante filmpjes, tutorials en vlogs. Maar waar moet je beginnen als er zoveel beschikbaar is? Wij selecteerden een aantal van onze favoriete YouTube-kanalen, inclusief filmpjes die het bekijken waard zijn. Have fun watching!

SoulPancake

Op het kanaal van SoulPancake vind je content die je aan het denken zet, aan het lachen én aan het huilen maakt. Een van de best bekeken series is die van de Kid President. De 11-jarige Robby Novak (a.k.a Kid President) kreeg veel aandacht op het internet toen hij de wereld een pep-talk gaf. Zijn video’s stimuleren een groot publiek om vreugde te verspreiden en positieve acties te ondernemen.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Headspace

Headspace is een meditatie-app waar we op Bedrock al vaker over schreven. Het is een perfecte app als je voor het eerst wil mediteren, maar geen idee hebt waar je moet beginnen. Maar ook zonder de app kun je op een makkelijke en leuke manier aan de slag. Op het YoutTube kanaal Getsomeheadspace vind je verhalen, tutorials en animaties die laten zien hoe je mediteert en aandachtig leeft.

Laci Green

Over seks wordt nog regelmatig moeilijk gedaan. Erover praten, dat is voor sommigen nog echt een ding. Voor Laci Green niet. Met haar YouTube kanaal lacigreen doorbreekt de jonge Laci taboes en maakt zij seks bespreekbaar. Ze heeft meer dan een miljoen abonnees en kijkers uit 196 verschillende landen. Haar video’s zijn vooral gericht op seksuele voorlichting, maar ook onderwerpen als feminisme, een postief lichaamsbeeld en de pop-cultuur komen aan bod. Of porno verslavend is? In onderstaande video gaat Laci op onderzoek uit.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

The School of Life

Vandaag de dag gelooft iedereen in onderwijs. We leren kinderen om te rekenen, we leren piloten om vliegtuigen aan de grond te zetten, en chirurgen om operaties uit te voeren; maar er is één gebied waarop we helemaal niet in onderwijs geloven en waar we mensen het zelf maar uit laten zoeken: het leven. Iedere week plaatst The School of Life daarom nieuwe filmpjes die ingaan op de belangrijke vragen in het leven.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met angst? Waar dient geld voor? En met wie zou je samen verder moeten gaan? In onderstaande video wordt uitgelegd waarom, hoe en wanneer we flirten. Dat is nog eens handige informatie.

Birdy’s Kitchen

Op zoek naar kookinspiratie? Neem eens een kijkje op het YouTube kanaal van Sanne Vogel, genaamd Birdy’s Kitchen. Sanne produceert het gehele programma zelf. Bij haar thuis kookt ze haar eigen recepten voor haar broer Robin Vogel, die het filmt en alles proeft. Ook komen er soms gasten langs. Iedere woensdag om 16:00 verschijnt er een nieuwe aflevering op haar kanaal. Alvast voorproeven? In deze aflevering maakt Sanne een zoete aardappelstamppot met vegan ‘spekjes’.

Meer lezen?

10 luisterboeken voor op de bank (of onderweg)

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Op zoek naar interessante YouTube-kanalen? Een selectie van Bedrock’s favorieten
Sluiten