Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 17 jan 2018

Op naar een groener Istanbul met dit fantasierijke natuurpark

De Turkse stad Istanbul heeft een doel: city dwellers terug de natuur in krijgen. Designers hebben grote open weides, betoverende wandelpaden, verborgen beeldentuinen en een huis van water ontworpen. Als het ook maar enigszins gaat lijken op de mock-ups die Studio DROR gemaakt heeft, dan wordt het Parkorman-park een absolute must-see tijdens je volgende trip naar Turkije. parkoman, park, istanbul

Non-lineaire paden

Het park wordt 1,5 miljoen vierkante vierkante kilometer groot en is opgedeeld in verschillende zones. Zo heb je The Plaza, een gebied met verschillende non-lineaire paden, waardoor een tweede bezoek aan het park totaal anders kan zijn dan de eerste keer dat je er doorheen loopt. Een ander gedeelte is The Loop, waar metershoge designschommels en -hangmatten aan de bomen komen te hangen.

parkorman, park, istanbul

Kronkelende boompaden

Naast The Loop bevindt zich The Pool, waar diverse baden voor verfrissing moeten gaan zorgen. En wie wat verder doorloopt, komt terecht in The Chords. Hier kronkelen verhoogde wandelpaden om de bomen heen, afgewisseld met transparante trampolines.

parkoman, park, istanbul

Het waterhuis

Maar de grote aandachtstrekker wordt toch wel het huis van water dat zich middenin het park bevindt. Volgens de website van het designbureau heeft deze enorme waterkubus vier muren van water en een hydraulische klep die een opening veroorzaakt.

parkoman, park, istanbul (2)

Studio DROR begon in 2013 met het ontwerpen van het park. “Het moet een oase van fantasie, natuur en duurzaamheid worden. Een liefdesverhaal van mens en natuur”, schrijft het ontwerpbureau op haar website. Het is nog niet bekend wanneer het park wordt aangelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Op naar een groener Istanbul met dit fantasierijke natuurpark
Sluiten