wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 20 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Op deze manier maak je designerkleding van duurzame merken zelf thuis

Samen werken aan een eerlijke modetoekomst is één van de doelen van Post Couture Collective-oprichter Martijn van Strien. Ter gelegenheid van Fashion Revolution Week biedt hij via Post Couture al zijn moderne ontwerpen gratis aan. Het enige wat je hoeft te doen is een ontwerp naar keuze te downloaden, je gewenste materiaal te kiezen (bijvoorbeeld recycled PET), en dan bij je lokale Makers’ Space laten snijden met een lasercutter. Vervolgens zelf in elkaar steken (naaikennis niet nodig) en klaar!

Van Strien werkt open-source en streeft middels slimme technieken het makkelijk te maken voor eindgebruikers om zelf kleding te maken. Om die reden heeft hij #imademyclothes geïntroduceerd en roept hij iedereen op om deel te nemen aan de Open Source Fashion Revolution.

[source id=”attachment_8061″ align=”center”][/source]

Natalie de Koning

Een andere Nederlandse ontwerper die je stimuleert om je eigen kleding te maken is Natalie de Koning. Zij verkoopt haar collectie Pulp bestaande uit ‘do-it-yourself’ pakketten via Twol124. Je kiest je maat en kleur en krijgt vervolgens een pakketje met een eenvoudige handleiding hoe je (ook zonder naailes) het kledingstuk in elkaar haakt volgens een ‘boezelbrei’ techniek dat van de klederdracht afstamt. De materialen van De Koning zijn ‘Pulp Fabrics’ – hoogwaardig en modieuze restmaterialen herwonnen uit de Nederlandse textielindustrie. De Koning streeft de emotionele waarde van kleding te vergroten door gebruikers zelf meer te betrekken bij het proces. Zo geeft zij zelf ook regelmatig naailessen en workshops.

[source id=”attachment_8062″ align=”center”][/source]

Lisa Konno

D.I.Y. ontwerper nummer drie is Lisa Konno. Afgelopen januari stond ze voor de tweede keer op Amsterdam Fashion Week en ze is onlangs genomineerd voor de duurzame jonge top 100 lijst. Eerder maakte ze een bijzondere collectie met Afrikaanse materialen voor Afriek. Het patroon van een shirt uit haar meest recente collectie ‘Yours Truly’ is op haar website voor twintig euro verkrijgbaar. Enige naaiervaring is hierbij vereist.

Drie goede redenen om dit jaar als maker deel te nemen aan Fashion Revolution Day (18 – 24 april) .

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Op deze manier maak je designerkleding van duurzame merken zelf thuis
Sluiten