wpk-admin
wpk-admin Better World 15 nov 2017

Onze 9 favoriete groene of duurzame Instagram-accounts voor inspiratie

Je leven verduurzamen is een behoorlijke uitdaging en vergt doorzettingsvermogen en discipline. Om jezelf te kunnen blijven motiveren is het daarom fijn om uit goede inspiratiebronnen te kunnen putten. We hebben daarom een selectie gemaakt van Instagram-accounts die jou kunnen inspireren om deze uitdaging met jezelf aan te gaan.

1. Thegoodtrade

The Good Trade is gebouwd op een fundamenteel idee dat consumenten in staat zijn om maatschappelijke verandering mogelijk te maken door hun dagelijkse aankopen, voorkeuren en lifestyle-keuzes. Als jij hier ook van overtuigd bent, is dit echt een Instagram-account dat je in de gaten moet houden.

2. Trashisfortossers

Als jij je ook zo ergert aan de grote hoeveelheden afval die we met zijn allen produceren, zul je het vast goed kunnen vinden met Lauren Singer. In 2012 besloot ze namelijk een zero waste leven te gaan leiden. Dus hou dit account in de gaten, als jij dagelijks de beste zero waste-tips wilt krijgen.

We are supposed to be the future of this planet and here we are with our trash, messing it up Lauren Singer

3. Charitywater

Duurzaamheid heeft alles te maken met de zorg voor elkaar en de planeet. Dit kun je heel goed zien op het Instagram-account van Charitywater. Hier wordt duidelijk hoe vrijwilligerswerk meteen zijn vruchten afwerpt en je raakt geïnspireerd door de grote dosis positiviteit.

4. Reformation

Als je denkt dat je moet inleveren op stijl als je kiest voor duurzame mode, moet je even heel snel het Instagram account van Reformation gaan volgen. Naakt zijn is de meest duurzame optie, maar Reformation is een heel mooi alternatief met moderne en (best) betaalbare items.

5. vibrantandpure

Wanneer je echt op zoek bent naar een inspiratiebron voor lekker duurzaam eten, wat er ook nog eens heel mooi uit ziet, is het Instagram Account Vibrantandpure de place to be. Dagelijks krijg je een bord vol kleurrijke en praktische tips voorgeschoteld om, zoals de naam als zegt, puur en levendig te eten.

6. fashion revolution

De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Naast de markt, politiek en andere organisaties, speelt de consument een belangrijke rol in positieve verandering. Door het volgen van dit Instagram-account blijf je op de hoogte van alles wat er speelt rondom deze positieve mode-revolutie.

7. growthinkers

In deze tijd van het materialisme en het functioneren op de automatische piloot, ben je misschien wel op zoek naar handige tips en tricks om je leven te verduurzamen, te minimaliseren of in zijn algemeenheid bewuster door het leven te gaan. In dat geval, is het Instagram-account van Growthinkers voor jou zeker de moeite waard.

8. tarastiles

>
Wanneer je al een lange tijd van plan bent om yoga weer op te pakken, maar net even dat laatste zetje nodig hebt, volg het Instagram account van Tara Stiles. Tara herinnert je er dagelijks aan om goed voor jezelf te zorgen.

9. mumster

Als jonge moeder, student en filmmaker, probeert MUMSTER te inspireren tot meer bewustwording. Met het documenteren en het supporten van duurzame mode-initiatieven, hoopt ze te inspireren met verhalen van mensen die risico’s nemen om bij te dragen aan een betere maatschappij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Onze 9 favoriete groene of duurzame Instagram-accounts voor inspiratie
Sluiten