Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 29 mrt 2020

Bingen maar! Deze filmhuizen bieden nu (gratis) online films aan

Wat moet je toch met je tijd, nu je verplicht bent om weken lang thuis te blijven? Tja, eigenlijk is er best veel. Je zou anderen kunnen helpen, je zou meer kunnen lezen óf je kan een bingemarathon films kijken organiseren. Word jij warm van dat laatste idee? Goed nieuws: deze filmhuizen hebben nu een geweldig aanbod van online films.

Bij Bedrock tippen we wekelijks een inspirerende Netflixtip. En hoewel er op Netflix heel wat te vinden is, is Netflix niet de enige manier om de beste films of documentaires te kijken. Lees maar even mee.

Online (gratis) films kijken: een overzicht

Deze toffe online filmhuizen bieden hun selectie aan bijzondere documentaires gratis aan! We gieten ze in een handig overzicht:

1. CineMember

Hou jij van arthouse films? Dan gaat er vast een wereld voor je open als je het aanbod van CineMember ontdekt. Dit online platform verzamelt de mooiste prijswinnende arthouse films. Denk maar aan de Deense film Jagten, het prachtige La vie d’Adèle of het rauwe Beautiful Boy.

Via de website van CineMember kan je je aanmelden voor een gratis proefperiode van 14 dagen. 

Lees ook: Filmavond? Dit zijn de beste vegan snacks

2. IDFA

Ben jij al vertrouwd met het International Documentary Film Festival Amsterdam? Kortweg: tijdens het festival kan je op verschillende plaatsen in Amsterdam inspirerende documentaires van hoge kwaliteit bezichtigen. Maar nu naar de film gaan er helaas niet inzit, biedt het IDFA online zo’n 300 documentaires aan. Wat een mooi gebaar!

Via de website van IDFA kan je het aanbod van gratis docu’s bekijken. 

3. Cinetree

Cinetree – hét online filmhuis voor films die raken, inspireren en activeren – leeft mee met alle thuisblijvers. Daarom lanceerden ze een gulle actie: tot en met 6 april kan iedereen gratis naar de filmselectie kijken. Daartoe behoren zowel langspeelfilms (zoals La Vita é bella) als kortfilms en korte docu’s.

Via de website van Cinetree kan je inloggen met de code: samenthuis en genieten van het gratis aanbod. 

Lees ook: Filmhuis Cinetree tipt ‘A Strange Love Affair with Ego’: een intieme docu over narcisme

4. Picl

Wil jij je favoriete filmhuis – dat noodgedwongen moest sluiten – financieel steunen? Dan is Picl the place to be. Picl zet het aanbod van filmhuizen van over het hele land online. Die kan je kopen aan een lager tarief (premièrefilms voor €8,50, gemiste films voor €4,99) dan wanneer je naar de bioscoop zou gaan.

Kies je een film die gespeeld wordt in meerdere filmhuizen, dan kan je zelf kiezen naar welk filmhuis het geld gaat. Picl is dus hét platform voor de nieuwste films die momenteel in de filmzalen zouden spelen.

Via de website van Picl kan je het overzicht van films en filmhuizen bekijken. 

Maak het gezellig!

Meer over films?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bingen maar! Deze filmhuizen bieden nu (gratis) online films aan
Sluiten