Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Welzijn 5 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is er zo ongezond aan het voedsel dat we eten (bekijk Forks over Knives op Netflix)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Forks over Knives. We schrijven natuurlijk vaak over het al dan niet eten van dierlijke producten, meestal in relatie tot duurzaamheid en het milieu. Waar we minder over schrijven, is het verband tussen gezondheid en vlees – maar dat bestaat natuurlijk wel. Sterker nog, dat verband heeft veel meer impact dan we denken.

Forks over Knives

Dat is dan ook precies waar Forks over Knives over gaat. De documentaire op Netflix laat zien dat het voedsel dat we consumeren in de westerse wereld, ons letterlijk ziek maakt. Obesitas, diabetes, hartziekten en een hoge bloeddruk kosten alleen al de Verenigde Staten zo’n 120 biljoen (!) dollar per jaar – om nog niet eens te spreken over kanker.

Dan denk je wellicht: maar aan hartziekten en kanker kunnen we toch helemaal niets doen? Toch wel. Mensen aan de andere kant van de wereld, die over het algemeen nog heel anders eten dan wij, hébben helemaal heen hartziekten. Ons eten heeft dus oprecht een grote invloed op onze gezondheid, stelt de documentaire, en dat wordt ondersteund door onderzoek en experts die veelvuldig aan bod komen.

We zijn misschien de enige generatie die minder lang leeft dan onze ouders, en daar moet iets aan gedaan worden. Minder dierlijke producten, maar ook: minder bewerkte dingen. Planten eten, dat moeten we. Want hoewel eten ons dus ziek kan maken, kan het ons juist óók weer genezen. En dat realiseer je je eigenlijk pas echt na het kijken van Forks over Knives.

Je kunt Forks over Knives bekijken op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Netflix staat vol met documentaires die je moet zien. Wat dacht je van deze 6 docu’s over bewust leven en het klimaat of één van de 8 beste food-documentaires van het moment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is er zo ongezond aan het voedsel dat we eten (bekijk Forks over Knives op Netflix)
Sluiten