Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 23 nov 2018

Is dit de eerste Lonely Planet voor meditatie?

Een veel gestelde vraag die ik te horen krijg is: ken je goede meditatie- of yogaretraites? Zelf heb ik alleen ervaring met één yogaretraite, dus je bent bij mij helaas niet aan het juiste adres. Gelukkig bedacht Marnix van Rossum dat het wel handig zou zijn om al zijn kennis over meditaties én retraites te bundelen.

In zijn boek, Mindfulness: back to the roots, vind je een overzicht van de verschillende meditatiemethodes en van de plekken waar je die kunt beoefenen. Wel zo handig, toch?

Zie het als een soort Lonely Planet voor meditatie, met het accent op Azië. Van Rossum heeft 6 jaar lang verschillende retraites in landen als India, Thailand en Myanmar (Birma) ervaren, en besloot zijn ervaringen te boek te stellen.

Het is geschikt voor zowel de beginners als gevorderden onder ons. Maar wel met de focus op de oorspronkelijke uitgangspunten van het mediteren, dus zonder de modieuze hit-and-run benadering van vandaag.

7 fijne meditaties voor ontspanning en rust

Het boek bevat tips waar je op moet letten bij de keuze van de meditatiediscipline, van de leraar, van de locatie en de accommodatie, maar ook bijvoorbeeld een beschrijving van een dagje mediteren in een klooster.

Het voorwoord is afkomstig van de bekende retraitebegeleider, mindfulness- en compassietrainer Frits Koster.

Meer leren over mediteren?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Is dit de eerste Lonely Planet voor meditatie?
Sluiten