Josephine Kay
Josephine Kay Listen 15 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: omgaan met zelfkritiek, deel 2 (10 minuten)

Ken je die momenten dat er een negatief stemmetje in je hoofd zegt dat je iets niet kunt, of niet mag? Dat stemmetje houdt je klein en staat het omarmen van dingen die belangrijk voor je zijn in de weg. Deze meditatie is bedoeld voor die momenten. In slechts 10 minuten leer je omgaan met zelfkritiek en voel je meer positieve energie, compassie en acceptatie.

Je kunt deze meditatie op elk moment van de dag doen. Doe ‘m het liefst zittend, met gesloten ogen of zachte focus op de vloer een paar meter voor je.

Deze geleide meditatie van 15 minuten helpt je het onderscheid te maken tussen het kritische, negatieve stemmetje in je hoofd en je wijze stem, door terug te denken aan situaties in het verleden. Door in te zien dat jij het kritische stemmetje niet bent en je wijze stem te herkennen, kun je meer vertrouwen op jezelf en ga je meer luisteren en handelen naar dat wijze stemmetje dat je vooruit helpt. Het resultaat is meer (zelf)liefde, een open hart en meer dankbaarheid.

Ga zitten en sluit je ogen, of kies ervoor om een zachte focus op de vloer (een paar meter voor je) te hebben.

Geleide meditaties over omgaan met kritiek

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bedrock’s geleide meditatie: omgaan met zelfkritiek, deel 2 (10 minuten)
Sluiten