De Ocean Film Tour raast in april door Nederland en is een must-go

In maart vindt de première van de Internationale Ocean Film Tour Vol. 5 plaats in Hamburg. Aansluitend start een grote tournee dwars door Europa, Australië en de Verenigde Staten worden aangedaan. In april is Nederland aan de beurt. Het programma bestaat uit verschillende documentaires en lezingen en duurt ongeveer twee uren. Een must-go voor iedereen met een hart voor onze oceanen.

De Ocean Film Tour neemt de toeschouwers mee naar de wondere wereld van de oceanen. Ook dit jaar wil de organisatie jou met klimaatkritische documentaires tot nadenken aanzetten. Diverse milieuorganisaties als de Surfrider Foundation, Sea Shephard, Viva con Agua of Ocean Care begeleiden de Ocean Film Tour als partner.

De eerste drie films van de Ocean Film Tour

Drie films van de Ocean Film Tour Vol. 5 staan al vast: met een catamaran zonder cockpit reis je rond de wereld, je duikt in de diepten van de wereldzeeën zonder adem te halen en verbaast je over de meest getalenteerde en veelzijdige surfer van dit moment, voor wie de plank de wereld is.

Ocean Rider
In 220 dagen rond de wereld: met een kleine catamaran – zonder cockpit en zonder bescherming tegen de elementen – zeilt de Zwitser Yvan Bourgnon 55.000 kilometer rond de wereld. Alleen! Met zijn camera legt hij zijn reis naar onbekende verten vast: hem staan stormen, schipbreuk en echte piraten te wachten. Bekijk hieronder een TED Talk van de zeiler.

Dolphin Man
Dolphin Man vertelt het verhaal van freediver Jaques Mayol. De Fransman vestigde verscheidene records in het vrije duiken en doorbrak onder andere de magische 100-meter grens in 1976. Maar hoe groot de verbondenheid ook was die de gevierde held met de zee en de dolfijnen leerde kennen, zo groot was ook de leegte die hij daarna in zijn leven ervoer. Dolphin Man: het portret van een rusteloze man, die in de oceaan dat zocht, wat hij onder de mensen niet vond.

Paradigm Lost
Kai Lenny is surfer, windsurfer, kitesurfer en standuppeddelaar – een echt watermens avant la lettre. De 25-jarige Hawaïaan staat als vijfjarige al voor het eerst op een surfplank en geldt als een natuurtalent. Als geen ander slaagt hij erin zich onafhankelijk van een sportartikel in de wind en de golven thuis te voelen: de beste watersportactie in verschillende disciplines op de mooiste plekken van de wereld.

Ocean Film tour in Nederland

De Ocean Film Tour vindt van 20 tot en met 24 april plaats in bioscopen in verschillende Nederlandse steden. Meer informatie vind je hier.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De Ocean Film Tour raast in april door Nederland en is een must-go
Sluiten