Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 9 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Duurzaam winkelen, eten én drinken doe je nu bij Oase in Rotterdam

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: duurzaam winkelen, eten én drinken doe je nu bij Oase in Rotterdam.

Dat ze in Rotterdam vaak met goede ideeën komen, wisten we inmiddels. Zo houden we de creatieve en duurzame hub BlueCity (te vinden in het oude zwembad Tropicana) goed in de gaten voor alle duurzame events én schreven we vorige week nog over de eerste kledingruil-winkel van Nederland; in Rotterdam.

Eén van de master minds van BlueCity komt nu met z’n eigen – jawel – groene mini-popup warenhuis.

Alles duurzaam bij Oase

Oase is de naam van de groene hotspot in Rotterdam. Het is een plek waar je lekker kan eten, drinken en mooie dingen kan kopen, maar dan wél allemaal duurzaam. Wethouder Arno Bonte (van duurzaamheid en energietransitie) deed de opening vorige week.

Het is echter een tijdelijk project, Oase hoopt tot het einde van het jaar in het pand te kunnen blijven.

Tijd voor goede daden

Dat het project tijdelijk is, houdt de initiefnemers niet tegen. “De Amazone staat in de brand, de H&M verbrandt elk jaar miljoenen kilo’s kleding, de opwarming van de aarde gaat harder dan verwacht, het aantal insecten is de afgelopen 10 jaar met 75 procent gedaald. Zomaar een greep uit de nieuwsberichten die je dagelijks om de oren vliegen. Het is tijd voor actie,” aldus de twee oprichters Berend van Zanten en Raymond Landegent.

Ze openen de groene mall dan ook als tegenreactie op de opwarming van de aarde.

opening Oase
Bron: Oase Rotterdam Oase Rotterdam

Dit kan je verwachten in het groene mini-warenhuis:

Eten en drinken

“Duurzaamheid is leuk, maar je moet er wel wat te drinken bij hebben,” zeggen de mannen terecht. “Maar waarom frisdrank importeren uit verre oorden als je ook gewoon de lekkerste limo’s kunt maken van sinaasappelschillen?” Verwacht verrassende limo’s met rozemarijn uit de voortuin, lekkere taarten en meer lekkers.

Lees ook: 5 concrete voorbeelden waarom jouw acties bijdragen aan duurzaamheid

Je bestelt er bitterballen gemaakt van krekels en kroketten gemaakt van oesterzwammen. Verder werkt Oase samen met Goesting; een architect en consultant die gepassioneerd zijn over voedselverspilling en plantaardig eten.

Winkelen

In de winkel liggen allerlei duurzame producten, zoals lampen gemaakt van oude brandblussers, designkussens van gymmatten, wormenbakken of note-books van oude NS dienstregelingsborden en natuurlijk: planten. Héél veel planten.

De ruilwinkel

We schreven er vorige week al over: de SwapShop010 is de eerste (!) ruilwinkel van Nederland en die vind je dus in Oase. Laura en Monique van Awearness Kollektif organiseerden al vaker kledingruil-events en zijn nu de eerste permanente kledingruil-winkel van Nederland!

Het adres van Oase
Westewagenstraat 80 (achter Hudson’s Bay)
3011 AT Rotterdam

Oase is geopend van woensdag tot zaterdag van 10.00u tot 18:30u en op zondag van 12.00 tot 17.00u. Hoogstwaarschijnlijk is het Oase open op deze locatie tot eind december 2019. 

Meer goede ideeën?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Duurzaam winkelen, eten én drinken doe je nu bij Oase in Rotterdam
Sluiten