Dit is fantastisch: 50 uur aan natuurbeelden en -geluiden

Dat tijd doorbrengen in de natuur gelukkig maakt wisten we al, maar nu blijkt uit onderzoek van de BBC dat je niet eens naar buiten hoeft. Natuurbeelden kunnen je geluksniveau net zo goed een boost geven! De zender heeft daarom een aantal ‘visual soundscape’ video’s gelanceerd, met vijftig uur aan natuurbeelden en –geluiden. Heb je even?

Het gaat om vijf verschillende video’s, die ieder tien uur duren. Het thema, en dus ook het gebied waar gefilmd wordt, verschilt per video. Zo kun je je urenlang op een eiland wanen, in de jungle, de woestijn, de bergen of op het grasland. En dat zonder ook maar één stap buiten de deur te zetten.

Back to nature

Het idee voor de video’s ontstond nadat BBC Earth – in samenwerking met de Universiteit van Berkeley – had onderzocht wat de effecten zijn van kijken naar de natuur op een beeldscherm. De studie onthulde dat het kijken naar natuurdocumentaires niet alleen voor een stijging in positieve gevoelens zorgt (zoals verwondering, plezier, amusement en nieuwsgierigheid), maar ook negatieve emoties als moeheid, boosheid en stress vermindert.

De helende werking van een duik nemen in de natuur

De ‘visual soundscape’ video’s hebben wel wat weg van gewone documentaires, maar er wordt niet in gesproken. Het gaat dus puur om natuurbeelden en –geluiden. Denk aan het geluid van kabbelend water en dieren die met elkaar communiceren. Heel rustgevend dus. En doordat de video’s weinig aandacht vergen zijn ze ideaal om gewoon op de achtergrond aan te laten staan! Je bekijkt ze hier:

1. Jungle

2. Bergen

3. Grasland

4. Woestijn

5. Eiland

Waarom je je wilt blijven verwonderen om de wereld en natuur om je heen

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Dit is fantastisch: 50 uur aan natuurbeelden en -geluiden
Sluiten